Следвайте ни

Общината: Предложихме на семейството от ул. "Ниш" жилище от фонд "Резервен"

viber icon

Община Пловдив е предложила апартамент от общинския фонд "Резервен" на семейството на Димитър Будаков, чиято къща на улица "Ниш" рухна заради съседен строеж. Докато върви процедурата, която ще отнеме няколко дни, останалите без подслон са получи покана да се настанят в общинско социално общежитие на на улица "Мортагон" 4, което току що е ремонтирано. То е с нови мебели, а всяка от самостоятелните стаи е със собствен санитарен възел", разясни зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев. 

Той обясни, че веднага след аварията на улица "Ниш" на място отиват ръководителят на отдел „Обществен ред и управление при кризи” в Общината Емил Вълков. Лично той влиза в къщата и се изкачва на покрива, за да види каква е ситуацията. Тогава става ясно, че постройката може да се струти и е опасна. Взема се решение за евакуиране на обитателите и обезапасяване с жълта лента на района около къщата. 

За да бъдат настанени в общинското социално общежитие семейството на Димитър Будаков трябвало да даде тест за коронавирус, което е задължително условие. Междувременно обаче останалите без подслон решили да приемат поканата на инвеститора на строежа, който им предлага апартамент наблизо и те приемат този вариант. 

"Въпреки това, те винаги могат да бъдат настанени в общинско жилище от фонд "Резервен", увери Анести Тимчев. 

В понеделник предстои среща на представители на общината с ДНСК заради инцидента. По закон при строителна авария проверките се поемат от дирекцията за строителен контрол. Предстоят прегледи на строителната документация, огледи и други процедури, свързани с разследването на аварията на улица "Ниш".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?