2374
Следвайте ни

Общината подписа договор за заем, тръгва маратон от поръчки

viber icon

Община Пловдив подписа договора за 40 млн. лева банков заем с Фонда за устойчиво развитие /Флаг/, съобщи кметът Здравко Димитров.

С парите от кредита  се финансират четири важни пътни обекта. Над 11 млн. лева се насочват за строителството на подлез „Модър – Царевец”, от които 3 млн. лева са планирани за тази година.  

Подготвя се обществена поръчка за основен ремонт на бул. „Хаджи Димитър”, за който има изготвен проект. „След това ще обявим поръчката за изграждане на автомобилен подлез до Водната палата и разширението на ул. „Царевец” до бул. „Свобода”, каза зам.-кметът Пламен Райчев. 

С парите от кредита ще се обнови автопаркът на "Градини и паркове" и "Чистота". 

Заемът  се предоставя на общината за 20 години, три от които са гратисен период. 

Улични ремонти започват в „Тракия”, „Източен” и „Северен”. Общата стойност е 3 млн. лева. На Околовръстното шосе предстои изкърпване на настилката, продължава работата на бул. „Санкт Петербург” и „Лев Толстой”. В програмата е включена рехабилитацията на ул. „Оборище”, а след като приключи ремонтът на бул. „Христо Ботев”, подхващат Кукленско шосе, където ще се сменя и водопровод. 

Кукленско шосе няма да се затваря, ще се работи на отделни участъци, каза Здравко Димитров и напомни, че няма как да се прави ремонт без да се създават неудобства, но това се прави за доброто на града. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?