49
Следвайте ни

Общината пише шестица на картинг пистата в Пловдив

viber icon

Популярната картинг писта  в парк „Лаута” ще продължава да се стопанисва от частния инвеститор – фирма „Делта карт” заради добрата поддръжка.

Имотът с площ 18 800 кв. метра е отдаден на концесия  през 2002 г., чийто срок изтича  на 25 април 2022 г.  След проверката на следконцесионен контрол администрацията  на Пловдив предлага Общинският съвет да удължи договора с още 6 години и  8 месеца, каквото е и искането на фирмата. 

Според проверяващите концесионерът изпълнява добросъвестно условията по договора. Инвестицията в спортното съоръжение е 1 804 000 лева, което е с 800 000 лева в повече от първоначалното условие. 

През всичките тези години общината получава от инвеститора най-малко 28 000 лева годишно, без да прави разходи от бюджета  и да ангажира работна ръка. 

Според закона след изтичането на концесионен договор общината става собственик на всички съоръжения, построени и или ремонтирани в общинския имот. Това е горчив момент за всеки инвеститор, ако е вложил много средства и усилия.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван Пловдивски

Иван Пловдивски

18.11.2021 | 15:32

Мястото, на което се намира картинг пистата не беше ли предвидено за паркинг за леките автомобили на футболистите и зрителите на стадион "Лаута"? И не трябва ли да се прекрати договора и да се направи паркингът, вместо когато има футболен мач да паркираме колите си на бул.Санкт Петербург? Преди години общината заяви, че концесията е "временна", докато дойде време да се реконструира стадиона. Е, питам щом това се случва и общината дава милиони за стадиона какво правим с договора? Кмета да каже какво става. Или е поредната схема, която забравихме.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?