3906

Общината пак търси фирма за демонтаж на печките "Чудо"

Община Пловдив търси частна фирма, която да демонтира старите печки на дърва и въглища на пловдивчани, включени в програмата на общината за чистия въздух. Обществената поръчка е обявена днес, а оферти на кандидати ще се събират до 15 март, става ясно от документацията. Старите печки на дърва и въглища, които най-много замърсяват въздуха, ще бъдат подменени с нови екологично чисти уреди, купени с безвъзмездната финансова помощ по ОП "Околна среда". За града ни тя е в размер на 13 млн. лв.

Прогнозното общо количество на отоплителните устройства, които трябва да бъдат демонтирани и подложени на последното третиране е 4249 броя. От тях печки на дърва или въглища са 3751, камини с водни ризи 286 броя, котли - 86 броя, сухи камини - 34 бр. , други устройства 92.  Предвижда се всички тези отоплителни уреди да се заменят с климатици или пелети.

А кюмбетата, освен че ще се демонтират, трябва да се изнесат и транспортират до площадка, за която са издаден необходимите документи за временно съхраняване и оползотворяване на този вид отпадъци, да се претеглят на кантар и да се сортират по видове метали с цел рециклиране.

За тази услуга Общината ще плати 258 333 лева без ДДС на фирмата, спечелила търга.  

Обществената поръчка за фирма, която да демонтира старите кюмбета, се обявява отново, след като новата администрация на общината прекрати пуснатата в края на мандата на Здравко Димитров със същия предмет заради открит "порок в обявлението и документацията за поръчката".

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?