49

Община Пловдив спечели проекти за изграждане на спортни площадки в училища

Две общински училища ще получат нова спортна инфраструктура по „Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища - 2023 г.“, финансирана от Министерство на образованието и науката. Това съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков допълни, че ще бъдат изградени комбинирани спортни площадки за няколко вида спорт на открито в дворните пространства на Основно училище "Яне Сандански" и Основно училище "Райна Княгиня". Учениците в ОУ "Яне Сандански" ще могат да играят волейбол, хандбал и футбол на новата площадка, а в ОУ “Райна Княгиня" - футбол и народна топка. Площадките ще бъдат със специализирана настилка и ще бъдат оборудвани със съоръжения за различни видове спорт. По този начин ще се осигури безопасно провеждане на часовете по Физическо възпитание и спорт и ще бъдат насърчени физическа активност и здравословния начин на живот сред подрастващите. 

Общата стойност на привлечените средства по двата проекта е 342 930 лева, като ресурсът се осигурява изцяло по Програмата на МОН. 

По същата Програма миналата година Община Пловдив спечели проекти за нови спортни площадки в езиковите гимназии „Иван Вазов“ и „Пловдив“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“. Освен това финансиране, общината ежегодно отделя средства и от собствения си бюджет за изграждане или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворни пространства в общинските училища. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
даскал

даскал

08.12.2023 | 11:20

райната има перфектен двор! какво още наливате в това училище? вижте другите училища в каква мизерия са им дворовете! аман от сбъркани приоритети и очевадно директори с връзки!

Отговори
3 1
срам!!!

срам!!!

08.12.2023 | 05:11

простотий !едно време в лошия социализъм всяко училище имаше площадка ---огромен двор и задължително физкултурен салон...... големи яйца сега станали... ами то си е направо престъпление ако няма физкултурни площадки....

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?