Следвайте ни

Община Пловдив с рекорд по приходи в пика на пандемията

viber icon

Администрацията е събрала с 25 млн. лева повече за първите 4 месеца на 2021-ва в сравнение със същия период на предходната година, без да вдига основните местни данъци.

Без да вдига местните данъци и такси, Община Пловдив е напът да запише рекорд в собствените си приходи в кризисната 2021 година. За първите 4 месеца, в които страната се бореше с третата вълна и поредния пик на ковид пандемията, администрацията е събрала  71 млн. лева срещу 46 млн. за същия период на 2020 г., когато заразата все още не бе сковала икономиката. 

Данъчните приходи се увеличават с 13 млн. лв. и достигат 35 млн. лв. за времето от януари до април. Ръст има и при неданъчните приходи, които достигат 36 млн. лв., което е с 12 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година. Събраната сума е 41% от планираното за цялата 2021-ва. 

Администрацията постига рекорда на фона на редица отстъпки в такси и наеми, които събира от бизнеса. Ръстът е постигнат с по-висока събираемост, без да се вдигат основните местни данъци и такси. На практика съществено увеличение има само при данък "придобиване" и таксата за издаване на строителни разрешителни. 

Добрите резултати се потвърждават и от наличните резерви в сметките на Общината. Към момента там има 57 млн. лв. при налични 25 млн. лв. за миналата година.

Още по темата четете на страниците на вестник "Марица" и в marica.bg.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

До медията

До медията

19.05.2021 | 10:44

Не ви ли омръзна по най-гламашкия начин да толерирате кмета.Успокоите се - втори мандат няма да кара.Той да си изкара този.Целият град му се смее на некомпетентноста.Бойко все такива ни натриса.Едвам изтърпяхме Тотев,сега и този.Пловдив да не е ПУЦ.Опитно поле за обучение кадри на Герб

Отговори
2 0
ПОЗОРНИ СТАТИИ

ПОЗОРНИ СТАТИИ

19.05.2021 | 09:37

ЩО СЕ ПРАВИТЕ НА НЕНОРМАЛНИ!!!!!!!!!!!!!!!! ДО КРАЯ НА АПРИЛ СЕ ВНАСЯТ ГОДИШНИТЕ ДАНЪЧНИ ДЕКЛАРАЦИИ И СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ....ОТ САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ...ДО 31. МАРТ ЗА ФИРМИТ.ГРАЖДАНИТЕ И ФИРМИТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪК ДО 30 АПРИЛ С НАМАЛЕНИЕ ОТ 5% НА ДАНЪК СГРАДИ И КОЛИТЕ И ТАКСА СМЕТ...Е НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СЕ ПЛАЩАТ И ПЪРВАТА ВНОСКА АВАНСОВ ДАНЪК И КАКВО ОРЕВАХТЕ ОРТАЛЪКА................ НЕНОРМАЛНИЦИ ТАКИВА.................... Е ТОВА МАРИЦА НЯМАТ ЕДИН РЕПОРТЕР С МОЗЪК.....ЗА ЖУРНАЛИСТИ ГЛАДА ИМ Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМ.... ПУСНАЛИ ЛАИЦИ ДА ЛАЯТ САМО БЕЗ МОЗЪЧНО.... ЩЕ ВИДИТЕ ЗА СЛЕДВАЩОТО ТРИМЕСЕЧИЕ КАКВО ЩЕ Е ......ПУСТИНЯ ...ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ ЗА ХЛЯБББББББ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
2 0
данъчен

данъчен

19.05.2021 | 07:00

Голяма хвалба.Винаги е било така ,заради 5% отстъпка ако си платиш данъците до края на април.И винаги третото тримесечие е най -слабо.Ако медията загатва за заслуга на кмета -няма никаква.При всички кметове е било така.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?