2374
Следвайте ни

Община Пловдив приключва големи инфраструктурни ремонти тази година, планира още догодина

viber icon

Община Пловдив е на финала да приключи с част от големите ремонти за тази година. За следващата 2022 г. се планират още на обща стойност 60 млн. лв. и са залегнали в капиталовата програма, която ще бъде представена скоро. Това обяви кметът Здравко Димитров.

„До момента 40 улици, които попадат в обхвата на Водния проект, са ремонтирани, готов е и бул. „Христо Ботев“, в срок продължават ремонтните дейности по бул. „Санкт Петербург“, където северното платно ще се преасфалтира, ще се подменят бордюрите и тротоарните настилки“, посочи кметът и допълни, че следващата седмица ще бъде представен проектът за пробива под Централна гара и че на този етап няма да се ремонтира ул. „Любен Каравелов“, за да не се блокира трафикът в зоната.

Днес Здравко Димитров заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов откриха напълно обновения парк „Кочо Честеменски“. Ново озеленяване и десетки пейки, видеонаблюдение и красив фонтан са само част от извършените ремонтни дейности в зоната, чиято стойност е 72 000 лева. Допълнително е изградена подземна комуникация, водопровод, канализация, напоителна система, а вечер арт осветление допринася за по-добрия вид на парка.

„След окончателно решение на Върховния административен съд за избор на изпълнител за реконструкцията на Дондуковата градина, за което имаше жалба, ще пристъпим и към реализирането на този проект“, коментира Стаменов в отговор на журналистически въпрос.

По думите на Здравко Димитров може да се стартира поетапно подобряването на вида на най-старата градска градина в Пловдив, но засега построяването на нови детски заведения е сред основните приоритети за следващата година.

Създаване на по-добър ред в паркирането, обособяването на паркинги в централната градска част и евентуална промяна таксата за „Синя зона“ също е сред въпросите, които ще се решават в най-скоро време от ръководството на Община Пловдив.

„След съгласуване на проект от НИНКН и издадено разрешение за монтаж на бариера към Бунарджика до края на годината ще се постараем да я монтираме, за да има контрол на достъпа на автомобили до върха на хълма“, уточни Стаменов, като допълни, че са планувани още ремонти на тротоарни настилки като до момента са обновени над 2500 кв. м.. Предстои до няколко дни и откриването на обновената детска кухня на ул. „Ген. Данаил Николаев“, където могат да се хранят 250 деца.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ха-ха-ха

Ха-ха-ха

12.11.2021 | 19:52

Не може гербаджия да разбере какво е публична общинска собственост. Той единствено знае че шкафчетата са частна собственост и всички събрани такси от гражданите трябва да се насочват към тях.

Отговори
1 2
Какви сини, зелени зони, какви 5 лв бе иди.о.ти

Какви сини, зелени зони, какви 5 лв бе иди.о.ти

12.11.2021 | 19:42

Само в България е тази диващина. Погледнете на запад бе господа управници. Ограмотете се малко поне малко тъпкачи на шкафчета.

Отговори
1 2
Крадците от ГЕРБ

Крадците от ГЕРБ

12.11.2021 | 19:34

Не се наядоха и накрадоха искат да вдигат таксите за синя зона не ги е срам. За изградените паркинги да има такси но улиците са публична общинска собственост и трябва да се ползват безплатно от гражданите за паркиране, затова е и Публична.

Отговори
1 2
Пловдив

Пловдив

12.11.2021 | 15:32

Време е хората от тази снимка да пропеят за Делижови и фирма Делта Контролс,сем.Делиджови имат 9 незаконни строежа и Стаменов и Димитров ги прикриват

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?