Следвайте ни

Община Пловдив представи изпълнението на интегрирания план за развитие ВИДЕО

viber icon

Община Пловдив представя окончателните данни за изпълнението и реализацията на Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие за периода 2014-2020 г.

Припомняме, че бяха одобрени планове в размер на 81 млн. лв., от които първоначално бяха напълно усвоени половината пари. След като новият кмет Здравко Димитров встъпи в длъжност, защити проекти за още 38 млн. лв., включително за ремонт и реконструкция на улици в кв. Гладно поле и за социални жилища.

Резултатите представя заместник-кмета Пламен Райчев. Той благодари на екипа, който е успял да спаси почти провалената програма за интегрирано градско развитие.

„Бяхме изправени пред трудността да реализираме проекти, чийто реален период е за 3-4 години. Въпреки това успяхме да ги реализираме и през март 2020г. получихме положително становище за всички проектни предложения“, отбеляза Райчев.

Само за година общината е успяла да проведе 20 обществени поръчки и да стартира проекти по 5 оси. Така 4 млн. лв. са отишли за подобряване на енергийната ефективност на 5 жилищни сгради. Освен това са използвани пари и за реконструкция и изграждане на две детски градини – ДГ „Каменица“ и „Зорница“, както и 7 млн. лв. за социалните жилища. Изготвен е и технически проект за "Гладно поле" и в началото на август се очаква да започват същинските ремонтни дейности. Срокът за реализация средно е около 600 дни, отбеляза Пламен Райчев.

Според него общината не трябва да повтаря грешките на предишната власт. Основната критика, която зам.-кметът отправи, е концентрацията на инвестиции в централната градска част за сметка на районите, където инфраструктурата изостава.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?