Следвайте ни

Община Пловдив прави 13 пешеходни пътеки върху паваж по иновативна технология

viber icon

Община Пловдив ще обнови 13 пешеходни пътеки върху паваж на няколко възлови места из града в близост до училища. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов. Стойността им е близо 30 000 лева и за целта вече е проведена обществена поръчка.

Първата такава пешеходна пътека вече е поставена – до ОУ „Алеко Константинов“ на ул. Преслав“.

„Политиката на Община Пловдив е да осигурим по-безопасното придвижване по улиците на града, а дълготрайното обозначаване на пешеходните пътеки, тип „зебра“, върху паваж, ще допринесе за това“, посочи заместник-кметът Тодор Чонов. Той уточни, че гаранцията за запазване на целостта им е 1 година.

Останалите места, където ще бъдат положени подобни пешеходни пътеки, са на „Брезовско шосе“ до НУ „Христо Ботев“, ул. „Арх. Камен Петков“ до Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия, на бул. „Копривщица“, ул. „Царевец“ и „Солунска“, „Чорлу“, ул. „Михалаки Георгиев“ , ул. „Георги Кондолов“, ул. „Любен Каравелов“ и на ул. „Иван Вазов“ до сградите на училищата и Административния съд.

През лятото пешеходна пътека със същата технология беше положена експериментално на ул. „Иван Шишман“ до Източната порта на Филипопол.

„В момента тя е в много добро състояние и това ни дава основания да положим същите и на други места. Според метеорологичните условия в най-скоро време ще обновим и на останалите планирани места“, уточни инж. Пламен Вълков, директор на ОП „Организация и контрол по транспорта“.

В сравнение до момента боята върху паважа успяваше да се задържи само за броени дни поради естеството на настилката. С новата френска технология животът им е до 2 години.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

десен

десен

19.11.2020 | 14:02

Далавера, кражба-взетите за изборите пари трябва да се връщат. ПЪК И МАНДАТЪТ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ КРАТЪК.

Отговори
0 1
Сириус

Сириус

18.11.2020 | 21:34

Масонски далавераджии!

Отговори
0 1
ГНЕВЕН

ГНЕВЕН

18.11.2020 | 21:19

До 30 000 без ДДС не се прави поръчка по ЗОП, а се сключва договор с избрана фирма. Без конкуренция. 30000:13=2300 лв./бр. 2300:24м2=96 лв./м2 Три пъти по-скъпо от вградена пътека с пътни ивици, от вграден бял унипаваж или от термопластик.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?