2374

Община Пловдив поряза претенциите на Белащица за пари

Община Пловдив не може да задели средства от бюджета си за финансиране на проектиране и строителство на обекти в с. Белащица, които инициативният комитет за присъединяване на селото посочи с писмото от 15 юни до градската администрация.  Това се казва в докладна на кмета Здравко Димитров, внесена за обсъждане на сесията на Общинския съвет.

Мотивът за отказа за финансиране е, че селото се намира извън територията на Община Пловдив. 

Кметът предлага местният парламент да гласува 200 000 лева в бюджета  на Пловдив за 2023 г. за проектиране на инфраструктурни обекти. Парите обаче ще бъдат дадени след присъединяването на Белащица. Становището на Община Пловдив ще се обсъжда на сесията на 16 септември. 

Инициативният комитет беше поискал за проектиране на канализация 300 000 лева,  за проекти на физкултурен салон на ОУ „Пенчо Славейков“ – 30 000, на нова детска градина - 70 000, на  нови водоизточници – 50 000.  

Отделно в писмото са изброени строителни обекти, от които има нужда Белащица -  30 млн. лева са необходими за подмяна на водопровод и изграждане на канализация, като средства ще се търсят по ОП „Региони в растеж“ или от държавен бюджет, 1 млн. лева за физкултурен салон за волейбол, баскетбол и фитнес с 200 места, 200 000 лева за изработване на ОУП, 4 млн. лева за нова детска градина, 100 000 лева за благоустрояване на парк, 350 000 лева за ремонт на обходни пътища, 500 000 лева за улични ремонти в селото. 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
20 коментара
Австралиеца , хубаво е ,че отиваш в тази прекрасна страна

Австралиеца , хубаво е ,че отиваш в тази прекрасна страна

12.09.2022 | 13:43

Живях там 40 г.Духнах още по бай Тошево време.Не ме питай как ,че роман мога да напиша.Там се пенсионирах.Преди година се върнах в България.Искам да си умра в нашата земя.България е по -красива ,като природа от Австралия , но предимството ни е дотук.Онази държава е невероятно уредена . И хората са много сърдечни.Не те приемат за чужденец ,а още от самото начало те вземат за един от тях.Смеят се и казват ,че всички в тоя страна са имигранти ,а първите заселници, каторжници.Там ,ако бачкаш почтено и им спазваш законите , ще живееш щастливо.Само не си помисляй да крадеш.А още повече това да го прави политик.Веднага е в затвора за много дълго , ако преди това не бъде линчуван от самите граждани .Там такива ,като тотевци и бойковци , не могат да виреят.Ще ги хвърлят в океана за храна на акулите.Затвора ще е спасение за тях. Смело момчето ми.Отиваш чак на другия свят ,но в една много уредена държава . Не знам какъв ти е занаята , но работа веднага ще си намериш.Не можеш да не работиш.Самите емиграционни служби веднага те поемат.Там безделници не търпят.Заплащането е добро.

Отговори
4 0
Пази Боже да се появи заровеното куче

Пази Боже да се появи заровеното куче

12.09.2022 | 13:25

Как един бивш кмет преди Славчо купува едни 90 декара и една кариера му пречи да ги препродаде на 40 пъти по-висока цена. Е ясен ли ви е проблема с Белащица?

Отговори
2 0
Какво са даваме бе,шаран?!

Какво са даваме бе,шаран?!

12.09.2022 | 12:38

Ние и сега даваме.Всичките ви управленски крадливи прасета са с дворци в нашето село.Що не живеят в мръсния и презастроения Пловдив.Това тотю и зико превърнаха Пловдив в каменно гето.А реката ви е един борум ,заприличала на джунглите на Амазонка

Отговори
4 3
намръщенЪ

намръщенЪ

12.09.2022 | 11:21

Селяндури, тогава изтеглете администрациите на изкуствените си общини "Марица" и "Родопи" извън Пловдив. Като прасите - ще давате!

Отговори
3 4
Пловдив

Пловдив

12.09.2022 | 11:21

Кралицата умря да живее британска марица.

Отговори
2 3
Зикито забрави

Зикито забрави

12.09.2022 | 10:08

Двореца му в Бойково Нито един от тия не живее в града затова направиха Пловдив бом -бок. Не им пука за града

Отговори
10 3
Много бил богат тоя Пловдив.Елате да видите дворците на големците си

Много бил богат тоя Пловдив.Елате да видите дворците на големците си

12.09.2022 | 09:47

До колкото знам ,не ние се натискаме да идваме към Пловдив,а точно Пловдив иска да налапа нас ,заради терените ни.Големците ви ,не се налапаха от лакомия.Но елате да видите дворците на пловдивските си политици. Елате да видите палатите на "любимците" си.Елате да видите сариите на Коцето Бидона ,елате да видите сариите на Мамин Ваню ,Елате да видите сараите на Чомака и още на много други районни кметчета ,зам. кметчета и т. н.В сравнение с тях Доган изглежда на беден роднина.

Отговори
10 3
Кючук Парижанин

Кючук Парижанин

12.09.2022 | 10:34

Колкото и да ни дерат Ние си гласуваме за тях. Сега на втори пак. Обичаме ги от Зикич до Ваньо Менда Шилето Пилето, Ташевите Здравка и цялата плеяда знайни и незнайни герои

Отговори
2 4
Айде,стига глупости!

Айде,стига глупости!

12.09.2022 | 10:57

Вие си пуснахте искане към Общината за присъединяване,че и с референдум,че да искате парите.И сега ще обсъждат на Общинска сесия какво да ви заделят.

Отговори
6 3
Евала,@ Кючук Парижанин

Евала,@ Кючук Парижанин

12.09.2022 | 11:35

Винаги съм смятал ,че българина е мазохист.Колкото повече му го нахакват ,още иска.Най -добре са ни усетили турците.Бой до откат,костите му потрошени ,а той ръката целува на джагала дето го е пребил и осакатил.Ебали са ни жените зад всеки храст , ние машала и говорим..Един Левски имахме човек и той отчаян написа....НАРОДЕ????Обесват го ,до вечерта няма кой от бесилото да го свали.И циганетата цял ден го мерят с камъни.Затова,сбогом шапшали.След 10 дни ми е самолета.И добре дошъл в новата ми родина Австралия.А вие продължавайте да се пържете в ада наречен БГ.

Отговори
4 4
Боли ни ..за къде ти е самолета

Боли ни ..за къде ти е самолета

12.09.2022 | 12:15

Стой си там с кенгурата и хич не се обаждай.Между впрочем може и да кандидатстваш за поданство,ще станеш британец-сега си имате крал Чарлз.От такива като тебе-башка,България се оправя по-добре без родоотстъпници.Който е истински патриот,и от др,край на света си дава вота.Така че..споделяй си мненията там с аборигените в Австралия и всичко хубаво!

Отговори
4 3
Вуйчо Ваньо

Вуйчо Ваньо

12.09.2022 | 12:19

Дядо казваше, свикнели едно куче да яде л.йна не можеш го отучи

Отговори
5 0
Ами щото не ви боли ,затова България си отива

Ами щото не ви боли ,затова България си отива

12.09.2022 | 13:04

Тук остават само пенсионерите и крадци ,като вас.Едни затворници на Англия за няколко поколения от пустиня ,направиха Рай . Вие от Рай направихме пустиня.Върха на всичко беше 12 годишната бойкова Джамахирия.Всички преди вас крадоха ,ама вие превърнахте ,не кражбата , а безогледния грабеж в национална политика.Виж само в Пловдив , кои изчадия родихте.Маминия , мента ,здрава измамата ,бидоните , ташковите,спартака ,....това не са обикновени крадци.Това са духовни уроди.В кратуните им само зулуми и грабежи.Нищо друго!И само за патриотизъм не ми говори при тези басмачи в управлението.Едно ме е яд.Че ,като много мои приятели, не си взех чукалата по -рано и се махна от това ,в което превърнахте тая хубава държавица.Албания по последни данни на Евростат ни изпревари бре мисири алчни.Че и наяждане нямате.И вие ли сте патриотите???? Да си ограбвате държавата до кокал..Скъсахте и дамара на тоя клета България.Адио , негодници крадливи

Отговори
3 5
Ти на колко години си,леке със жълто на устата?

Ти на колко години си,леке със жълто на устата?

12.09.2022 | 14:05

Хич не ми казвай,ясно е,че си вчерашен.Седнал и анализ да прави..Да не си първия,дето е отишъл да става емигрант,да посъбере някоя пара..открил топлата вода.Като си ги плещиш глупостите,плещи си ги на малките ти връстници,сега излизащи в живота,тръгнали да вадят хляб..Какво ти бе лошото при Бойко?Че горивото бе 90ст/литър,тока беше 5пъти по-евтин,скъса се да върне кредити за милиарди,дето беше набърбальокана България и остави хазната с 12 милиарда чист излишък,на +.Построи пътища,дето с деситилетия подскачаха с каруците по лунния пейзаж преди него.Построи детски градинии откри училища и болници.Дошлите след него за време рекорд оглозгаха ББР и я изядоха с парцалите.Пред очите ни ПП-измамата окрадоха цялата държава и я съсипаха икономически и енергийно.Ограбиха народа,всеки пищи от тях,той тръгнал да ги възхвалява..личи си,че си промит мозък жълтопаветник,дето в никакъв политически или работен процес не си участвал отпреди години,та да имаш обосновано мислене и сравнение.Откак са Кирчовците на власт,цялата държава спря,нищо направено,НУЛА.Ни един проект,ни метър построено,ни законови реформи,ни бизнес-планове,ни проекти,ни администрация като хората,всичко плувна в лай’на с наглата им шуробаджанащина,тръгнал да сравнява ПАРТИЯ и политици с вчерашни насадени пладнешки крадци и вманиячени лъжци,подлоги на Америка и Сорос.Ай,ходи,поработи на запад,виж за какво иде реч,не да ми се фръцкаш тука,тепърва прохождащ емигрант…и като поживееш на Запад и видиш как излиза парата и наистина как са законите и как са нормалните държави,тогава поне ти увре главата.Защото,ако ги знаеше,щеше да можеш да направиш разликата между ГЕРБ и пасмината крадци-национални предатели Киро простото и &.А м/у впрочем,много от нас вече отдавна сме били навън,тоя твоя път,дето ти сега го тръгваш,сме го минали..и правим разликата,и сме избрали да се върнем тук в родината ни,и да си живеем живота,та ..нямаме лукса..да плещим глупости и да вярваме на “самообявили се променкаджии”,щото са само от второто-менкаджии и нагли безнародници.Ай,попътен вятър!

Отговори
4 4
Батко

Батко

12.09.2022 | 15:07

Спри се малко, ще починеш от нерви. Леке ще викаш на децата си, гербелук!

Отговори
2 1
На достатъчно години съм да мога да сравнявам

На достатъчно години съм да мога да сравнявам

12.09.2022 | 15:26

И ще си кажа ,че по големи крадци от герб ,нямаше.Не само ,че КРАДОХА ,ами башибозушки КРАДОХА.Така е като вожда е еднокнижен ,а малките тиквета са напълно БЕЗКНИЖНИ.През живота си и маминия ваню и зико не са отворили книга да прочетат.И личи , ама само как личи . Неукият човек от километри се разпознава.Те за овчари не стават , назначиха ги кметове на Пловдив.Шантава държава сме.И тези слабоумните те грабят и нагло ти се хилят.Ей затова казвам , сбогом България!

Отговори
4 1
Община Родопи

Община Родопи

12.09.2022 | 09:19

Обложете с данъци прогимназиите на Пловдивските политици и ще сте на плюс. Замъци обитавани целогодишно нямат акт 16 , защо ли. Пуснете данъчните и ще си решите всички проблеми

Отговори
14 1
намръщенЪ

намръщенЪ

12.09.2022 | 11:23

Изкуствена община, която отдавна трябваше да бъде УНИЩОЖЕНА! Като искате самостоятелност, изтеглете си администрациите в някое селце и ходете там, без да ни задръсствате

Отговори
5 3
6,1 милиона лева иска Белащица от нашите пари

6,1 милиона лева иска Белащица от нашите пари

12.09.2022 | 08:58

Ей,много големи тарикати бе,в тая Белащица.С нашите пари,платени от нашите данъци!Всички тарикати,умник до умника там събрани.Че плащайте си ги от собствените данъци,дето сте внесли в хазната.На гърба на Пловдив,от к’ъв зор?!

Отговори
14 7
намръщенЪ

намръщенЪ

12.09.2022 | 11:23

Точно!

Отговори
7 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?