71
Следвайте ни

Община Пловдив помага на бездетни семейства за инвитро

viber icon

Бездетни семейства, които имат адресна регистрация в Пловдив, ще получат финансова помощ за инвитро, след като на сесията на 9 ноември Общинският съвет гласува предложението на комисията. Общата сума за разпределяне е 14 000 лева и се дава по списък на одобрените кандидати.

Право на помощ имат също така и жени без партньор.

Комисията се оглавява от общинската съветничка д-р Веселка Христамян. Според правилата, одобрени от местния парламент,  кандидатите трябва да представят медицински документи, които удостоверяват, че имат репродуктивни проблеми.

Разглеждането на заявленията се води при спазване на лекарска тайна. За обсъждане в общинския съвет списъците се внасят само по номера, без имена на кандидатите.

В общинския бюджет от години се заделят средства за подпомагане при безплодие.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Дима

Дима

07.11.2021 | 15:06

Изключително благородно дело!

Отговори
1 0
Петрова

Петрова

07.11.2021 | 15:05

Изкрлючително похвално дело! Браво на целия Общ. съвет, на всички съветници, д- р Христамян! Поклон! Това е благородно, велико...

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?