Следвайте ни

Община Пловдив отчете големите обществени поръчки пред МФ

viber icon

Пълен отчет за проведените  обществени поръчки е направен в община Пловдив  по искане на Министерството на финансите. 

Срокът, поставен от министерството, беше два дни, но финансистите  се справиха навреме, въпреки че поръчките са много, каза кметът Здравко Димитров.  По разпореждане на служебния министър  на финансите Асен Василев всички големи общини трябваше да представят отчети за обществените поръчки за над 100 000 лева. 

Данните на община Пловдив са отчетени от началото на настоящия кметски мандат, тоест от края на 2019 г. досега. 

Финансистите от администрацията напомнят, че всички обществени поръчки минават за контрол през държавната Агенция,  обявленията се публикуват на електронния сайт на АОП, както и резултатите за проведените търгове. 

Един от крупните обекти, за който в община Пловдив беше проведена обществена поръчка за близо 12 млн. лева е изграждане на подлез "Модър - Царевец". Строителството се извършва под постоянен надзор на  местната администрация и вече няколко месеца усилено се работи на улиците "Модър" и "Царевец". 

Очаква се през август  - септември да бъде премахната пасарелката и изпълнителят, нает от ВиК - ЕООД да започне монтаж на Южен обходен колектор под жп линията. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

глей ся

глей ся

15.06.2021 | 14:42

Ше бъде интерсен резултата от проверката....чудя се защо ли целия отдел който Прове-ждаше обществени поръчки по времето на Тотев- напусна., .....ммммммммммммм ако не се досещате да ви кажааааааа

Отговори
0 0
За Бойко

За Бойко

14.06.2021 | 16:31

Марица ? Какво стана с вашите разследвания за приятелския кръг около Тотев и Спартак Николов ? ВИК купува от Фирми свързани с баба му .Фирма от приятелския кръг на ВиК купи част от бизнеса на фамилия Тотеви .Разследване на "Марица": Приятелският кръг Николов-Тотев строи в сърцето на парк "Родопи" .Фаворит на Тотев разписа неработещата е-система в градския транспорт .Скандал! Назначиха във ВиК шеф, провалил Транспортния проект .ВиК-Пловдив захранва избрани фирми с поръчки за милиони .Белезници щракат в София и в Перник. А в Пловдив - кога? .Тотев командирова и Златин Велев при Спартак .Наследството на Тотев: Шефовете на ВиК пазарували апартаменти от строителя на "Лаута Гардън" .Двама шефове във ВиК Пловдив си делят 100 бона .Корупция със срок на годност: Приятелският кръг на Тотев напазарува евтини общински имоти .Началникът на тъщата - абониран за обществените поръчки на ВиК .Четете в "Марица": Антикорупция изпусна на косъм Спартак Николов и Кацарски .Октоподът Николов-Тотев заграби имоти за 9 млн. евро ????????????????????????????????????? Какво става защо не пратихте в прокуратурата и на Бойко Борисов тези статии. Ето за това в Пловдив ГЕРБ ще загуби окончателно на предстоящите избори. Бойко Бойко спиш ли ??????

Отговори
3 0
Котков

Котков

14.06.2021 | 15:45

за Колодрума за зоопарка за пътя Пловдив -Асеновград ще изпратите ли

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?