Следвайте ни

Община Пловдив обявява конкурс за поста на Богомил Грозев в Стария град

viber icon

Кметът Здравко Димитров ще издаде заповед за обявяването на конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. По закон процедурата предстои да бъде съгласувана с Министерството на културата. 

Това е първият конкурс за избор на директор на ОИ „Старинен Пловдив“ от 2006 г. насам, когато за директор на института беше избрана Весела Илиева. Без конкурс след това този пост са заемали Наташа Димитрова, Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Милко Кафтански и Йордан Илиев. 

„Има обществен натиск, какъвто не се забелязва през последните 15 години, през които директорите са били назначавани без конкурс. Не пренебрегвам подобна позиция и затова ще обявя конкурс за длъжността. Не се притеснявам да извървим процедурата и се надявам това да даде спокойствие на директора на общинския институт да изпълнява работните си ангажименти", заяви кметът Здравко Димитров. Той допълни, че Богомил Грозев ще продължи да изпълнява длъжността "директор на ОИ "Старинен Пловдив" до приключване на конкурса и излъчването на победител.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Петров

Петров

17.03.2021 | 11:44

Пълен гьонсурат е този Грозев.Липса на необходимо образование да е на този пост.Стария Град бявно замира .Кмета да го маха веднага пък нека да има и конкурс след това .Дано да не се допуска такава грешка по нататък.

Отговори
0 0
ТОВА Е ИСТИНАТА...

ТОВА Е ИСТИНАТА...

16.03.2021 | 11:56

НА ПОСЛЕДНИЯ КОНКУРС ТОЙ МАЙ Е И ЕДИНСТВЕН .....ИМАШЕ КАНДИДАТ ГОСПОЖА НАДЕЖДА КИРОВА ЙОВЧЕВА- ТЯ Е ДИПЛОМИРАН АРХЕОЛОГ С МАГИСТРАТУРИ ЗАЩИТЕНИ В ГЕРМАНИЯ С НАУЧНИ ПУБЛИКАЦИИ НА ТАЗИ ТЕМА ВЛАДЕЕЩА 3 ЕЗИКА БИВШ ДИРЕКТОР НА МУЗЕЯ ЗА СОФИЯ.... ЖИВЕЕЩА В ПЛОВДИВ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ И ПРЕПОДАВАЩА В ПЛОВДИВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ.... И КАКВО МОЛЯ ВИЕ ОБЩИНАРИТЕ НА ТАЗИ КАНДИДАТУРА НЕ ХАРЕСАХТЕ???!!!?!?! ДАЙТЕ ОБЯСНЕНИЕ... ЕДИН ЧОВЕК АБСОЛЮТНО ДОСТОЕН ЗА ТОЗИ ПОСТ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ИНТЕЛЕКТУАЛНИ И ОБРАЗОВАТЕЛНИ КАЧЕСТВА...ЕДИН КАНДИДАТ КОЙТО МОЖЕ ДА ТЕ ПРЕДСТАВИ И ОТСРАМИ ПРЕД СВЕТА И ДА НАПРАВИ ДОСТАТЪЧНО НА ТОЗИ ПОСТ... ТА КОЕ БЕШЕ РЪКОВОДЕЩОТО ПРИ ПРЕДПОЧИТАНИЕТО ЗА ГРОЗЕВ... ОСВЕН ТОВА ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВА И ТОВА ЧЕ ТОЙ СЕ ИЗКАЗА ЧЕ ИДВА ДА СИ ПОЧИНЕ В ПЛОВДИВ???!!! УНИКАЛНО И ПОНЕЖЕ Е ГОЛЯМ СПЕЦ ТА СЕ ЗАПОЧНА КВАРТИРА КОМАНДИРОВКИ ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА... ТОЯ ДА СИ ОТИДЕ С ЕДИН ПЪЛЕН ОТЧЕТ НА БЮДЖЕТ ПОЛУЧЕН И РАЗХОДЕ..ДА СЕ НАПРАВИ КАЛКУЛАЦИЯ НА РАЗХОДИТЕ ЗА БИТИЕТО МУ... И ДА СЕ НАПРАВИ КАЛЕНДАР НА МЕРОПРИЯТИЯТА КОИТО СЪТВОРИ ЗА ГРАД....И ПОСЛЕ БОХЧАТА ИДА ОТГОВАРЯ...НЕ ДА СИ ИДЕ ПО ЖИВО ПО ЗДРАВО.... ДА ОТГОВАРЯ..

Отговори
2 0
М. Попов

М. Попов

15.03.2021 | 22:19

Защо кмета тооолкова защитава Грозев и защо не го уволни, до приключването на конкурса? Нима той е най-компетентния? Кмете, с какво те държи тоя лъжец и измамник? Да не подхлъзне и теб, ситуацията не търпи отлагане.

Отговори
3 0
повече от ГОДИНА ОБЕЩАНИЯ за конкурс!

повече от ГОДИНА ОБЕЩАНИЯ за конкурс!

15.03.2021 | 21:37

Осиновеният Грозен не е луд да кльопа ГЮВЕЧ цяла година, докато “протекторът” му залъгва Града с обещания за конкурс. Ама не, щял бил чак до резултата от “конкурса” да РАБОТИ, РАБОТИ, РАБОТИ (и подписва ведомостта). Абе кмете, до момента в ПЕТИЦИЯТАтия 480 =четиристотин и осемдесет= разгневени граждани ако предпочиташ да ти дойдат в кметството ДА ТИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ТИ С КАКВА ПОЛИЦИЯ ЩЕ ГИ РАЗГОНВАШ, А? ТУК НЕ Е БУРМА / МИАНМАР! Не само твоето и на Панов кресла се клатушкат, ами дори на РежимаБоБоТРИ ако мислиш, че му се отваря парашутът към . . . ЧЕТИРИ . . . ?

Отговори
4 0
Костов

Костов

15.03.2021 | 17:57

Наташа Димитрова и Теодора Стойкова бяха избрани от Общинския съвет.Тогава през 90 -те години така се избираше ръководството на Стария град.

Отговори
7 0
не СЪ знаИ

не СЪ знаИ

15.03.2021 | 16:41

ами конкурсЪ може да е напраЕН за Тоя Грозев..........иии пак да го СПЕЧЕЛИ ужъс :( е ТОГива майка им жална...паживом увидим

Отговори
7 2
Еее

Еее

15.03.2021 | 14:56

Проблемът остава, защо незаконно назначения не е уволнен? До конкурса да се назначи временно изпълняващ специалист - архитект или бюджета, в никакъв случай артист, спортист и прочие гарги.

Отговори
14 3
Време разделно

Време разделно

15.03.2021 | 13:52

Време е калинките да си отлетят по родните места. Много от тях пораснаха в кариерата по партийна линия, без да имат компетенции. Сред тях беше и сегашния зам.министър на културата Амелия Гешева, чието шеметно гербаджийско израстване започна оттам. Старият град трябва да се управлява от архитект с познания в областта на реставрацията и консервацията, все пак това е преди всичко архитектурен резерват, така няма да има покриви, които текат, къщи за гости в крещящи цветове, изяждащи тротоари. В екипа му задължително трябва да има урбанист, археолог, икономист и добър правист, които заедно да решават не леките проблеми в Стария град.

Отговори
28 2
111

111

15.03.2021 | 14:19

Гешева е спротекциите на мъжа си, който пък е съдружник във фирмите на спартак от ВИК, затова стана и зам.министър

Отговори
14 4
крайно време

крайно време

15.03.2021 | 13:39

крайно време беше...човек, който няма нищо общо с Пловдив го натресоха ей така, от въздуха....Стария град трябва да бъде в ръцете на пловдивчанин, още повече, че Пловдив е меката на културата в България. Според мен това е гербаджийски трик предИборно но това няма да им повиши реитинга за всичките 10 години които оставиха държавата ни на послдно место в Европа(: (:

Отговори
27 3
Е НЕ ТАКА ...

Е НЕ ТАКА ...

15.03.2021 | 13:28

А БЕ ЧОВЕК КОЙ ГО ПИТА ЗИКО КОЙ ГО ИМА ЗА КЮСТЕНДИЛСКА СЛИВА ТОЙ Е СТЪПКИТЕ ЗАД СЦЕНАТА...ИЛИ ХРАСТА В КРАЯ НА СЦЕНАТА..

Отговори
5 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?