2374
Следвайте ни

Община Пловдив обновява пешеходни пътеки на възлови булеварди

viber icon

Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни пътеки на възлови булеварди – „Копривщица“ и „Свобода“. Поставени са и светодиодни пътни знаци Д17, както и допълнително осветление за по-добра видимост от страна на шофьорите и по-безопасното пресичане на пешеходците.

„Тъй като настилката е паваж, е поставен студен пластик, който е по-издръжлив, особено на местата с по-интензивно движение на автомобили“, обясни заместник-кметът Тодор Чонов.

Припомняме, че в края на миналата година група граждани отправиха редица искания към Община Пловдив, чиято реализация вече е факт.

Заместник-кметът допълни, че всяко едно предложение на граждани, свързано с подобряване на пътната инфраструктура, се разглежда приоритетно.

По думите на Тодор Чонов изцяло ще бъде сменено старото осветление от бул. „Пещерско шосе“ до бул. „Марица“-юг с модерни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се постави осветление около прелезите.

За по-добра организация на движението до края на годината поетапно ще се въведе еднопосочно движение по улиците, в съответствие с Генералния план за организация на движението. Това вече е направено в районите „Централен“, „Северен“ и „Източен“, предстои в „Западен“ и „Южен“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

коко

коко

07.01.2022 | 05:31

И на "Кап.Райчо" ударете една баданарка-въпреки настилката тип" зебра"/напречни плочки спрямо паветата/ нищо не се вижда и е опасно.

Отговори
2 0
Ей..ццц

Ей..ццц

06.01.2022 | 20:42

Хаха ами колко сте юСмешни. Тава е задължение на Общината, а не да го афиширате като някаква новина. Засрамете сеееее

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?