Следвайте ни

Община Пловдив: Коледни базари ще има, ако обстановката с COVID-19 се подобри

viber icon

Коледните базари ще се проведат от 21 до 29 декември, ако има подобряване на ситуацията около извънредната обстановка, причинена от разпространението на COVID-19 и по-малък брой заболели. За това се договориха кметът на Пловдив Здравко Димитров с организаторите на традиционните за Пловдив събития около коледните празници.

Срещата се проведе по покана на кмета, който подробно изслуша доводите на организаторите – Николай Сивков, Тони Симидчиева, Гергана. Обсъдени бяха две локации за реализирането на базарите на Регионална занаятчийска камара, „Капана“ и фермерския - по цялата ул. „Райко Даскалов“ и пред аптека „Марица“.

Ако обстановката не се подобри, се обмисля вариант, при който базар „Капана“ да се разположи на пл. „Централен“, над подлеза на ул. „Гладстон“.

 „Община Пловдив подкрепя провеждането на подобни културни събития, още повече преди Коледните празници. Разбираме, че от реализирането им зависят стотици хора, които разчитат на доходи и средства за препитание, но като кмет имам голямата отговорност за живота и здравето на пловдивчани. Затова не бих могъл да ги поставя на риск“, коментира Здравко Димитров.

Той подчерта, че извънредната обстановка в страната и въведените противоепидемични мерки до 21 декември са причина провеждането на базарите да не бъде разрешено.

„Благодарни сме за намесата на кмета, защото, когато има диалог, се намират решения“, подчерта Никола Сивков.

По време на срещата присъстваха заместник-кметовете Величко Родопски, Пламен Панов, Йордан Ставрев и главният архитект Димитър Ахрянов.

От догодина с оглед пандемията от COVID-19 и по-голямата сигурност и защита  на пловдивчани и гостите на града ще бъдат обсъдени и допълнителни локации за провеждането на подобни културни събития, така че да няма струпване на хора на едно място.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мухахахаа

Мухахахаа

07.12.2020 | 18:55

Базари а ? Да , да , нали ще са на някой наш човек , който ще трябва да прави пари , независимо колко хора ще се заразят от тях .

Отговори
2 0
пловдивчанка

пловдивчанка

07.12.2020 | 16:33

Базарите събират много голям брой от хора на едно място, трябва да бъдат забранени , тъй като мерките, които правителството взе ще бъдат обезсмислени и след нова година ще има много огнища и заразени. Затова по-добре е една година да не се провеждат. Кафенетата и ресторантите в жилищен квартал "Капана" също са предпоставка за заразяване на хората, тъй като масово не се спазват мерките . По-добре е без ресторанти и кафета, от колкото увеличен брой заболяли в Пловдив.

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?