2374
Следвайте ни

Община Пловдив кани пловдивчани да се включат в почистването на парк „Лаута“

viber icon

Първата мащабна акция с участието на граждани за почистването на „Лаута“ от суха и опасна растителност стартира тази събота (2 октомври) в 10 часа от чешмата пред барбекютата на централната алея в парка. Община Пловдив кани и призовава всички, които имат желание и възможност, да се включат, за да опазим парка чист и приветлив. 

От началото на седмицата екипи на „Градини и паркове“ извършват санитарни резитби в източната част на парка. Премахват изсъхнали и изгнили дървета и клони, някои от които са изкоренени или пречупени по време на бури. Според директора на общинското предприятие Веселин Козарев работата не е лека и предстоящата съботна акция е само началото на кампания за цялостното прочистване на „Лаута“ от опасна растителност.

 

Очаква се доброволците да помогнат за изнасянето на дървените трупи от вътрешността на лесопарка до алеите, откъдето да бъдат натоварени на камиони. С помощта на дробилки част от дърветата ще бъдат преработени в чипс, с който да се застелят някои от алеите. С техника и екипи се включва също ОП „Чистота“.

 

Районното кметство в „Тракия“ е привлякло като съмишленици утвърдени пловдивски фирми, организира и томбола с награди за участниците в почистването на „Лаута“.

 

След около седмица предстои поредна мащабна акция за почистването и облагородяването на Дановия хълм. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

хубаво е строг регламент с???

хубаво е строг регламент с???

30.09.2021 | 10:40

сайт конкретен телефон и имена на лица за контакт пускаш му сигнала водиш разговор ако имаш снимки пращаш и да си търсят виновника не да се моташ по институции.....установяват нарушителя една солена ама много солена глоба плюс 7 дена почисване на района ....не го прави още седем дена ....не го прави затвор.... а да видим !!!!

Отговори
2 1
хубаво е строг регламент с???

хубаво е строг регламент с???

30.09.2021 | 10:38

в целия град да е почистването ....защо в междублоковите пространства се шири най долнопробно пиене на алкохол пушене на цигари и хвърляне на всякакви отпадъци......??!?! къде са инспектори от общината и полициата които да си обхождат районите и да си познават проблемните места...те отдавна вече са едни администратори с работно време от 8 до 17 часа и после какво ми пука....Къде са кварталните които познаваха всеки ъгъл от районите си....и си решаваха проблемите и с хигиена и с нарушаване на обществения ред.....сега чиновници без права без никаква лична отговорност.....без желание за работа.преди имаше взаимодействие с органите на реда в района и граждански сътрудници ....и всичко беше по ефективно... защото ако има гражански контрол и той бъде регламентиран ще има и ред - и чистота..... ако има сайт в който се посочва място и например снимка на извършители ....ще е супер лесно да бъдат глобени и санкционирани....сега е ненормална ситуация обръщаш се към общината нямаме права - обръщаш се към полиция те казват не установихе в светлата и в тъмната част на деня извършители..... така че излиза се със закон и конкретно ангажирани лица така като е с паркирането и лепенето на фишове.../.изкачат и от шапката ти само и само да те глобят/...... камери камери на всякъде...ако трябва на всеки ъгъл....не може да се търпи повече тая мръсотия.... С еверен е фаворит на мърлютията в града..... да бъде забранена консумацията на алкохол освен в специалните заведения със разрешително...не всеки капан да прави стойка и да висят 10 -15 маймуни и сърбат от сутрин до вечер алкохол... и да опикават и о...т града.... колко приятен квартал стана Кичука там около всички блокове стана чисто угледно пренаредени плочки места за паркиране но не платени просто чисти междублокови пространсва а в СЕВЕРЕН само мръсотия и проблеми за живуците.... сега пускаш жалба или сигнал и те спукват от обикаляне и даване на обяснения какво ще ме привикват това което трябва е написано в сигнала...а оня дебил дето ти троши нервите ти се хили и те гърчи после още повече или прави така че ти създава допълнително проблеми....то да станеш пишман да сигнализираш..

Отговори
3 1
123

123

30.09.2021 | 11:29

Не живея в град Пловдив, но винаги като идвам и виждам какво е пред и около блоковете се чудя винаги какво правят хората, които живеят в тези блокове. Аз ако бях щях да излизам и да чистя, да засадя някое дърво или цвете, да направя по чисто и поддържано мястото където живея.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?