Следвайте ни

Община Пловдив дава още 900 хил. лв. за зоопарка СНИМКИ

viber icon

От общинския бюджет ще бъдат дадени още 900 хил. лв. с ДДС за довършване на прословутата зоологическа градина, чийто строеж е спрян преди повече от 4 години. Допълнителните разходи са изчислени от работна група, назначена със заповед на кмета Здравко Димитров, която трябваше да огледа в какво състояние е зоопаркът.

С тези 900 хил. лв. общата сума, дадена за зоологическата градина възлиза на 5 млн. лв. Досега на фирма "Запрянови - 03" са изплатени 4,1 млн. лв. при проведената обществена поръчка за 4,5 млн.

Договорът с фирма "Запрянови", както и за надзора ще бъде прекратен и ще се обявят нови поръчки. "Вероятно фирмата ще заведе дело, защото претендира за още плащания и ние сме готови да се явим в съда", каза  зам.-кметът Пламен Райчев.

Кметът Здравко Димитров и неговият заместник присъстваха на официалното откриване на ремонтите и благоустрояване в квартала между бул. "Марица-Юг" и "Княгиня Мария Луиза".

Здравко Димитров заяви, че работата е свършена добре и препоръча на пловдивчани да пазят детските площадки, новите градинки, места за паркиране, тротоари и улици. Благоустрояването струва 22 млн. лева, както "Марица" писа.

На спортната площадка градоначалникът отбеляза, че един от баскетболните кошове няма мрежа. Кметът на район "Централен" Георги Стаменов увери, че ще бъде ремонтирана ул. "Неофит Бозвели". Тя е една от улиците, отпаднали от реализирания проект.

"Очакваме да имаме избран изпълнител за 9 млн. лева до края на тази година, каза Пламен Райчев.

снимки: Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Да припомним

Да припомним

24.06.2020 | 16:04

Нали уж цялата сума за зоопарка беше 3.5 милиона лева преди , от които към 3 милиона бяха дадени вече на Запрянови . Как сега станаха други цифрите , че и още почти милион ще се дават ? Стига сте крали бе хора !!!

Отговори
3 1
Реалист

Реалист

24.06.2020 | 14:06

е докога общината ще дава пари за този зоопарк защо не дават пари тези виновниците които са виновни за състоянието на зоопарка в който се намира в момента явно че кражбите предложа what в место за друго полезно да се дават пари те се дават за едни глухи глухи институции кухи но ще дойде време и то скоро някой невинни хора да бъдат викани в ратура и така нататък защото виновниците са покриват единият много добре го знаете кой е кметът бившия кмет Иван Тотев който краде града и то много

Отговори
5 1
смисъла на упражнението

смисъла на упражнението

24.06.2020 | 13:52

е как така зико няма да натопи човката и той

Отговори
3 2
В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ Е СРЕБРОЛЮБИЕТО -- АПОСТОЛ ПАВЕЛ

В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ Е СРЕБРОЛЮБИЕТО -- АПОСТОЛ ПАВЕЛ

24.06.2020 | 13:50

ПОРЕДНИЯТ "ЗЛАТЕН" СТРОЕЖ НА ИВАН ТОТЕВ. ЗАЩО ЛИ НА ЧАСТНИТЕ МУ ОБЕКТИ ВСИЧКО Е ТОЧНО И НАРЕД.?????? ЗНАЧИ МОЖЕЛ И НЕ Е ОТ НЕКАДЪРНОСТ. ОТ КАКВО ЛИ ОБАЧЕ, ВСИЧКИТЕ МУ ОБЩЕСТВЕНИ ОБЕКТИ СА С БЕЗУМНО КАЧЕСТВО, ЧУДОВИЩНО СКЪПИ И СЕ ПРАВЯТ ЗА УЖАСЯВАЩО ДЪЛГИ СРОКОВЕ??????

Отговори
6 1
Пенчев

Пенчев

24.06.2020 | 12:13

Браво, Зико! Маминия го съдиха за тя далавера, а ти сега я продължаваш.

Отговори
5 1
Гера

Гера

24.06.2020 | 13:51

Никой не е осъден , а трябва! Златен излезе тоя зоопарк и още не бачка!!!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?