2374

Обществен съвет да следи поръчките за пътните ремонти

Общинският съвет не изпълнява ролята си на принципал при разпореждането и контрола с публични средства. В резултат администрацията избира неподходящи изпълнители за пътните ремонти, обикновено - приятелски фирми. Това твърди Асен Костов, председател на "Спаси Пловдив". От Сдружението предлагат да се излъчи обществен съвет от представители на професионалните гилдии, юристи и будни граждани, които да следят поръчките за пътните рем​онти.    

Пловдив от години е в капана на бавните дейности по изграждането и реконструкцията на пътната и подземната инфраструктура. Сега Общината планира старта на 13 важни обекта в различни точки на града. Ако и те се точат с темповете на Водния цикъл и ремонтите с пари от ОП "Регионално развитие" на "Гладно поле", трафикът ще се превърне в невиждан до момента кошмар. Ще изискваме администрацията да си върши работата при избора на изпълнители и контрола, а строителите да спазват сроковете и изискванията за качество, твърдят от "Спаси Пловдив". 

Обикновено при избора на изпълнители решаващи са цената и техническото изпълнение. Крайно време е обаче да се вдигне тежестта на сроковете за извършване на съответните дейности при оценката на кандидатите. Това обаче не бива да е само на хартия, а фирмите да доказват възможността да изпълнят бързо съответната поръчка, с наличие на съответната техника и кадри, настоява Асен Костов. 

Очаквайте подробности!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Патето Аки

Патето Аки

21.06.2022 | 17:19

Колко много му се иска на мъничкия Асенчо да разпределя големите поръчки...

Отговори
1 0
Ас@нчо стига рива

Ас@нчо стига рива

21.06.2022 | 08:05

Нали ти агитираше да се гласува за здравка и здравко.

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?