Следвайте ни

Общината под лупа за кредитен рейтинг

viber icon

Нов кредитен рейтинг ще получи община Пловдив, след като екипът от международната агенция “Стандарт импуърс” препита в петък финансистите и зам.-кметовете  за приходите и разходите в бюджета.  Последната оценка е В плюс, положителна перспектива. Считам, че тя ще се запази, тъй като е същата, каквато има държавата, и не може да бъде по-висока, коментира зам.-кметът инж. Димитър Кацарски, след като се отчете за капиталовата програма.
Тази година общината има за инвестиции 50 млн. лева. В сумата са включени 24 млн. лева за многофункционалната спортна зала “Колодрума”, половината от които тепърва се чакат. Четири милиона лева са заделени за асфалтиране на улици, 7,3 млн. лева - за новите детски ясли в “Тракия” и детска градина в “Южен”.

Спортната зала в двора на СОУ “Патриарх Евтимий” е погълнала един милион лева и ще бъде готова до първия учебен ден, твърди инж. Димитър Кацарски. За ремонт на тротоари и последната отсечка на ул. “Райко Даскалов” са заделени 3 млн. лева, а за бункера на Онкодиспансера, който се изгражда на бул. “Ал. Стамболийски” - още 3,5 млн. лева. Два милиона си стоят в сметките на общината за реконструкцията на моста на бул. “Васил Априлов”, защото поръчката е обжалвана.
Приходите от продажбата на общински имоти са около един милион лева до този момент при планираните за година три милиона. Очакваме да изпълним и този показател, защото предстоят доста атрактивни търгове, каза зам.-кметът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?