71

Общината индексира договорите за строеж на ясли и забавачки

Индексирани ще бъдат и цените, договорени за строеж и разширение на детските заведения, заяви кметът Здравко Димитров. Той напомни, че в Румъния отдавна са приели актуализацията на договори с 15 процента. Сред детските заведения, които се строят в момента, са ДГ "Каменица", новото крило на ДГ "Зорница" и забавачка в "Тракия" за 200 деца.

Повторно за сесията на Общинския съвет, насрочена за 2 август, е внесено предложение за индексиране на пет пътни проекта. На предишното заседание актуализацията на договорите не успя да събере достатъчно гласове.

"Живеем в много динамични, трудни времена. Предстои четвърто служебно правителство в рамките на един мандат. Ковид криза, емигрантска криза, политическа криза, война в Украйна, която повиши цените на енергоносители и строителни материали. В тази ситуация Община Пловдив продължава да работи, и то добре. Направихме анализ със зам.-кмета Пламен Райчев. Имаме над 40 големи обекта, включително и за модернизацията на Пречиствателната станция.  Строителните работи са на финал, ще бъде завършен и Водният цикъл", увери кметът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Слави

Слави

29.07.2022 | 10:42

Строителния бизнес си произведе този кмет и екипа му. Сега те му връщат вересиите. Вместо да започнат веднага реконструкцията на Дондуковата градина, реконструкцията на Рогошко шосе, продължението на бул. Северен те ще направят едни богати хора още по богати.

Отговори
2 1
Не се гаси, туй що не гасне

Не се гаси, туй що не гасне

29.07.2022 | 09:05

Кои обекти са на финалната ви права, г-н Димитров? -ул. Даме Груев? -Модър-Царевец? -ул. Ген. Радко Димитриев? -ул. Владая? -бул. Санкт Петербург? -Голямо Конарско шосе -околовръстното на запад от Пловдив, -Кукленско шосе -ул. Брезовска и още, и още, и още.... а тези, които няма да се случат по време на вашия мандат -Колелото на Водната палата -ново училище -Пробив при гарата -околовръстно на Тракия и още, и още ... и когато искате увеличение, редно е някой да го защити,но за съжаление... Приятен ден, г-н Димитров!

Отговори
4 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?