Следвайте ни

Общината дава 954 000 лева за осветление в "Колодрума

viber icon

Община Пловдив е готова да даде 954 000 с ДДС за доосветяване  спортната зала "Колодрума". Това става ясно от обществената поръчка обявена от местната управа. Тя е разделена  на две обособени позиции. Първата е за строителство на обект „Допълване на съществуваща система за осветление на „Многофункционална спортна зала“ – гр. Пловдив. Тя е за сумата 924 000 лв. с ДДС. Втората е – на стойност 30 000 лв. без ДДС, е за упражняване на строителен надзор и инвеститорски контрол.

Поръчката предвижда демонтаж и последващ монтаж на съществуващо, доставка и монтаж на ново оборудване на обект. Оборудването, което подлежи на демонтаж и последващ монтаж включва 68 броя МХЛ прожектори 2000W и 1000W, както и дросели, захранващите ги кабели и ел. табла. Новото оборудване включва 92 броя МХЛ прожектори 1000W, 46 броя LED прожектори 1000 W, 36 броя LED прожектори 217 W, система за управление по DMX, UPS устройства, дросели, кабели, контактни табла и табла за управление и други.

Офертите ще се приемат до 16-ти август, а ще се отварят на 17-ти. Инвестицията в строителството на спортната зала „Колодрум“ са вложени над 50 млн. лева.  Тъй като осветлението в зала "Колодрума" не отговаря на  част от изискванията на Световната федерация по волейбол в нея няма да се играят мачове от Световното първенство за мъже. Шампионатът ще се състои от 9 до 30 септември в България и Италия, като в нашата страна двубоите ще се състоят във  Варна, Русе и София. В същото време главният прокурор Сотир Цацаров нареди на Пловдивската окръжна прокуратура да започне повторна проверка на парите, изхарчени за строителството на зала "Колодрума".

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?