Следвайте ни

Общината чака проектите за Колежа и Лаута

viber icon

ФК "Локомотив" (Пловдив) да не предприема цялостен строеж на стадиона си в парк "Лаута", а да направи отделни етапи, за да стигнат обещаните от премиера Борисов 12 милиона лева. Така кметът Здравко Димитров и главният архитект на общината Димитър Ахрянов посъветваха представители на черно-белия клуб, пристигнали за разговори.

Президентът на железничарите Христо Крушарски е в чужбина и бе пратил при градоначалника доверените си хора Румен Руйчев и Росен Коруев. С тях бяха още адвокат Иво Стойчев и архитект Марин Пелтеков.

От "Локомотив" имат проектна готовност за едната трибуна - „Бесика", предстои изготвянето на проекти и за още две - рухналата северозападна трибуна и нестабилната югозападна трибуна. На по-следващ етап може да се ремонтира и централната трибуна на стадиона, както и да бъде изградена козирка.

Арх. Ахрянов посъветва и представителите на "Локомотив", както тези на "Ботев" да се изготви окончателен проект, който да бъде входиран в общината, защото всяко изменение в него след това ще води до промяна на условията на обществената поръчка и ще причини сериозно забавяне. От Община Пловдив се ангажираха и със съдействие за бързо уреждане на казуса с 47-те декара за спортна база на клуба в ЖР „Тракия“.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?