1553

Общината брои близо 925 бона за поддръжката на дъждарките

Близо 925 хил. лева с ДДС ще отдели Община Пловдив за почистване и поддържане на дъждоприемни шахти и възстановяване на решетките им до края на календарната година, показа проверка на "Марица". Дейността ще се извършва от обединението ДЗЗД „КАМ 2021“, в което влизат КМД ЕООД и "Автотранспорт и механизация България" ЕАД.

Припомняме, че консорциумът спечели рамковото споразумение в началото на 2022 година да извършва тези дейности, като това е и причината да не се проведе търг в случая. Срокът му е до 18 януари 2026 година, или до достигане на пределната стойност по проекта, която беше заложена в договора - малко над 3,9 млн. лева с ДДС.

В мотивите е записано, че за да се осигури безпроблемното отводняване на улиците на територията на Община Пловдив и да се избегне опасността от аварийни ситуации, е необходимо да се възложи изпълнението на услуги по почистване и поддържане на дъждоприемни шахти, както и възстановяването на липсващи и повредени решетки на дъждоприемни шахти на територията на града.

Изпълнението на обществената поръчка обхваща почистване на дъждоприемните шахти по улиците и площадите на Пловдив от образуваните наноси и попаднали твърди отпадъци, изваждане на наноса от тях, извозването му и почистването на пространството около дъждоприемната шахта. В предмета на дейност влиза още изхвърлянето на отпадъка в сметището на с. Цалапица. Фирмата ще трябва да подмени изгнилите кофи, натрошени или липсващи гривни. 

При проливни дъждове пък консорциумът трябва да вземе участие в екстремни ситуации - отваряне на шахтите за по-бързото отводняване и възстановяването ​им след края на интензивните валежи.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
далаверите не спират

далаверите не спират

01.04.2024 | 12:38

Лесно се броят общи пари, на избрани фирми!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?