Следвайте ни

Обсъждат три варианта за проблема с водата в Брестовица ВИДЕО

viber icon

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов настоява  в най-кратки срокове да се намери решение на проблема с водата в село Брестовица и подмяната на ВиК инфраструктурата да започне спешнo.

Михайлов за пореден път заяви позицията си по време на работна среща с областния управител на Пловдив Ангел Стоев. На нея присъстваха управителят на ВиК-Пловдив Спартак Николов,  специалисти от областна администрация и водното дружество, както и представители на сдружение „Живот за Брестовица” и  Инициативен комитет „Кадиево”. На срещата присъства и Иван Иванов, председател на Управителния  съвет на „Български ВиК Холдинг”. 

„ Година и три месеца жителите на село Брестовица бяха убеждавани, че за решаване на проблема с водата са взети всички мерки и в най-кратки срокове ще започне ремонтът на водопреносната мрежа. За този период проведехме поредица от срещи с предишния областен управител на града, включително и с жителите на селото. 

Аз и моят екип сме ангажирани с проблема от първия ден, в който беше обявено, че в питейната вода на Брестовица се съдържа манган в пъти над  допустимите стойности. Десетки писма са изпратени до отговорните институции, обявихме бедствено положение, включително , като кмет, се възползвах от тежеста на президентската институция и поисках съдействие от Президента. 

Заставам зад хората, защото съм кмет на всички жители на община „Родопи”. Водата в Брестовица е основен приоритет в работата на администрацията и аз ще настоявам в най-кратки срокове проблемът да намери своето решение. Защото хората искат да живеят нормално и да пият чиста вода”, категорично заяви кметът Павел Михайлов.

Според ВиК холдинга възможностите за решаването на проблема са три – проектът да се коригира и отнова да се внесе в Надзорния съвет, да бъде включен в Плана за устойчивост, за който са осигурени допълнително 200 милиона лева или да се търси финасиране по линия на  Междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Възможният вариант дейностите по подмяна на водопреносната и канализационна мрежа да започнат в кратки срокове е проектът отново да бъде върнат за разглеждане в Надзорния съвет. Условието е частта за асфалтиране на улиците, след рехабилитацията да отпадне , като задължение към ВиК. 

„В спешен порядък ще се срещна със служебния министър на регионалното развитие и ще поискам държавата да осигури средства за  подмяна на водопреносната и канализационна мрежа на селото. Ще поискам държавата да осигури и средства за асфалтиране на 26-километровата улична мрежа в Брестовица. По този начин ще облекчим ВиК дружеството”, коментира кметът на общината Павел Михайлов. 

Обсъжда се още водата в Брестовица да да не бъде заплащана по цените за питейна вода с период от половин година назад. 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Жоро

Жоро

17.06.2021 | 06:35

Главната причина е липсата на добри експерти в общината щом проекта е отхвърлен от ВиК холдинга НЕКАДЪРНИЦИ САМО ЗАПЛАТИ ВЗЕМАТ ДАЖЕ И НА РАБОТА НЕ ХОДЯТ КМЕТА Е КРЪГЛА НУЛА ЩОМ КАТО НЯМА ДОБРИ ЕКСПЕРТИ

Отговори
1 0
До празнодумецът

До празнодумецът

16.06.2021 | 23:13

Какво зависи от кмета в случая ? НИЩО ! Бъди сигурен, че и той иска да го няма проблема. Въпроса ще се реши БЕЗ негово участие! Хиените ще си разпределят плячката! Колкото ти, лично, можеш да повляеш, толкова и той!

Отговори
1 0
Шегички

Шегички

16.06.2021 | 22:26

Проблемите с водата са либима тема на хунтата! оказва се, че от нея също, както и от асфалта, постъпленията на шкафчето с пищова са добри! Така се "ремонтираха" доста язовири, "решиха" проблемите с водата в района на Димитровград. Оказа се, че проблема е "решен" и в Брестовица! А че в селото водата не е за пиене - на кой му пука! Но все нчкой трябва да отговори и за несвършенат работа, и за кражбите. Каназиревата е дребна рибка - тя е маша! Спартак Николов - също! Оня от Жипката - ТОЙ трябва да иде при хората и да им обясни защо са лъгани и кога ще имат нормално водоподаване в 21 век! Идва време да се свалят официалните костюми и да се заменят с раирани! Там им е мястото!

Отговори
1 0
Празнодумецът

Празнодумецът

16.06.2021 | 21:22

Този кмет да не си мисли,че е на предизборна трибуна! Заставал зад хората!!! Абе смотан…. пред хората трябваше да застанеш!!!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?