Следвайте ни

Обсъждаме как да похарчим 343 млн. лева

viber icon

Обществено обсъждане на бюджета за 2020 г. ще има днес и от Община Пловдив канят на дискусия всички граждани, които се интересуват за какво ще бъдат похарчени 343 млн. лева.

Дебатът ще се проведе в сградата на Общинския съвет на ул. "Авкс. Велешки" 20 и започва в 17 часа.

Проектът е подготвен от градската администрация, а планираните средства са само с един милион лева в повече в сравнение с 2019 г. Основен акцент е образованието, твърди кметът Здравко Димитров. В бюджета са предвидени  500 000 лева за проектиране на нова сграда и за реставрация на старата на ХГ "Св. св. Кирил и Методий", а също и за проект  на нова сграда на Математическа гимназия. Пари са заделени за строеж нова детска градина на бул. "Ал. "Стамболийски", крило за 5 групи в ДГ "Зорница" в "Южен" и нова сграда на ДГ "Каменица".

Общо 85 млн. лева са планирани за капиталовата програма на общината. Част от тази сума отива за разплащането със строители на вече построените обекти. Един от тях е многоетажен паркинг в "Западен" за над 3 млн. лева. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?