Обрат за Онкото: Вписаха Пламен Фотев като управител

Пламен Фотев встъпва в длъжност като управител на КОЦ-Пловдив, след като преди два дни от Агенцията по вписване върнаха документите с указания за корекции. Първоначално се смяташе, че за отстраняване на пропуските ще се наложи ново гласуване в Общинския съвет, но юристите явно са намерили друго решение. 

Фотев бе избран за временен управител на Онкото на сесията на местния парламент на 24 септември по предложение на общинските съветници от ГЕРБ и „Кауза Пловдив“. От администрацията на кмета Здравко Димитров обаче настояват, че за длъжността ще има нов конкурс заради напрежението и съмнения за нередности в първия, проведен през август.

В КОЦ-Пловдив сега се питат, дали Общинският съвет ще даде зелена светлина за инвестиционната програма, която предвижда закупуването на нов линеен ускорител,    апаратура за гама-лечение от най-висок клас и строителство на специални помещения, в които лекарите ще работят с новата техника. Тя е разписана още през 2018 година, но така и не стартира. През април готвените инвестиции бяха блокирани от местния парламент с мотива, че мандатът на управителя Парашкев Цветков изтича и е редно наследникът му сам да реши в какво да инвестира, а не да изпълнява програмата на предшественика си.

"Това е абсурдно, техниката е необходима на лекарите и пациентите, независимо кой е управител“, коментира тогава д-р Цветков.

В медицинските среди се говори, че в тупкането на топката със закупуването на нов линеен ускорител има задкулисие и лобистки интереси в полза на други болници. Интригата е, че за изследвания с подобна техника от висок клас Здравната каса сключва договори с определен брой здравни заведения на съответната територия. Така първият в Пловдив ще е с предимство. „Не знам, дали става за умишлени действия, или за неразбиране на проблема. Кой и да е управител, КОЦ-Пловдив трябва да получи зелена светлина за закупуването на линейния ускорител. Имаме близо 50 000 пациенти, а при всеки човек, засегнат от онкологично заболяване, подобно изследване трябва да се прави ежегодно дори при успешно лечение И една-четвърт от пациентите ни да се явят на преглед за съответната година, сами можете да пресметнете колко изследвания на ден трябва да се правят и каква загуба ще е за КОЦ, ако трябва да изпраща пациентите в други болници“, коментира пред "Марица" Парашкев Цветков.

Онкологът потвърди, че остава на работа в КОЦ-Пловдив като редови лекар и засега не прави планове да участва в евентуален нов конкурс за директор.   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Запознат

Запознат

08.10.2020 | 17:35

Дали Зико ще удържи на думата си до края на месеца да обяви нов конкурс??????

Отговори
4 0
Пловдивчанин в София

Пловдивчанин в София

08.10.2020 | 21:13

Ще. Мисля, че ще направи поредица от умни и печеливши ходове. Не го подценявайте! Добре излезе с Кирчев. Справи се отлично и събра много симпатии и плюсове. Д-р Калинов също има активно присъствие. Дано и успех. Това ще е добре за нас.

Отговори
1 0
Християна Петрова

Християна Петрова

08.10.2020 | 17:30

Браво! Така и трябва! Всички кандидати на една ръка разстояние от шеф.пост в Онкото! Добро решение! Какъв Тотев, какъв д- р Калинов! Така и трябва! До новия конкурс! Въпреки, че има законно избран! Проф. Янева!

Отговори
2 0
Ина

Ина

08.10.2020 | 16:29

Иво или Пламен Фотев???

Отговори
0 0
La ....

La ....

08.10.2020 | 15:32

Новият управител , на когото всички сричаха името/независимо от дългете му години управление на общински, държавни , ведомствени и тн. лечебни заведения / ще се окаже най -големият играч

Отговори
3 0
лекар

лекар

08.10.2020 | 15:22

Боже, боже и това доживяхме, Фотев да ни управлява......................

Отговори
7 0
Лекар 2

Лекар 2

08.10.2020 | 21:14

Такава е колега.

Отговори
0 0
Няма такава пародия

Няма такава пародия

08.10.2020 | 13:19

Този пък какво разбира от онкология???Дали инвестициите не са ръзковничето във всички тези рокада?Г-д Тотев страх от Господ нямате ли?Срам и позор !!!

Отговори
11 3
.          .                  .

. . .

08.10.2020 | 12:22

LA PIOVRA

Отговори
9 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?