Следвайте ни

Обрат! Терен за бензиностанция в "Тракия" става градинка

viber icon

Празен терен на бул. „Цар Симеон” до блок 84  в „Тракия”, отреден за бензиностанция според действащия  план, няма да се застроява и ще си остане зелена площ. Промяната на ПУП - ПР на квартала е предложена от зам.-кмета по общинска собственост арх. Невена Балчева и ще се обсъжда на сесията на местния парламент  на 5 август.  В новия урегулиран поземлен имот, който се образува с изменението на плана, се предвижда част от уличната регулация да се обособи за нови 18 паркоместа. 

„Жителите на „Тракия” ще бъдат доволни от решението, защото по време на срещите ми с жителите на  квартала  всеки втори ме питаше дали ще позволим на тази поляна да бъде построена бензиностанция. Сега ще има възможност на тази незастроена площ да се изгради парк”, коментира вчера пред "Марица" кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Проектът за промяна на отреждането от бензиностанция за зеленина е подготвен с участието на районната администрация и е разгледан в Експертния съвет за устройство на територията в община Пловдив.

На сесията ще се обсъжда и актуализацията на ПУП - ПР на кв. "Триъгълника"  във връзка с предстоящата модернизация на ЖП възел - Пловдив и изграждане на пробива под Централна гара. Подходът към тунела под железницата започва от бул. "Васил Априлов" в района на СУ "Климент Охридски. С цел да се подобрят транспортните връзки с бул. "Христо Ботев", "Руски" и "Иван Вазов" габаритът на бул. "Васил Априлов" се разширява с шест метра от страна на кино "Гео Милев". Променя се и уличната регулация на съседната ул. "Д-р Никола Ковачев". 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да,да

Да,да

03.08.2020 | 14:40

Обрата има ли нещо общо с подписката в Тракия срещу застрояването до парка.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?