Следвайте ни

Обрат: Градинката пред блока в "Южен" се оказа паркинг

viber icon

Зелената градинка пред блок, която бе засипана с пръст и скара обитателите на три входа от блок на ул. „Стефан Стамболов“, все пак се оказа част от уличната регулация.

Това показа проверка извършена от главния архитект на район „Южен“ Димитър Бахчеванов.

„Мястото попада в улична регулация. Според плана, улица „Стефан Стамболов“ не е толкова напред, колкото е сега. Там, където сега е зелената площ, е част от улицата“, каза арх. Бахчеванов за Марица.бг. 

Той обясни, че това не е част от имота, на който са тези блокове. „Според плана там има един ред, предвиден за паркиране“, уточни арх. Бахчеванов.

Главният архитект обаче е категоричен, че строеж на паркинг може да направи само общината, а не хората от блока. „Дали тя ще го реализира – зависи от бюджета“, добави той. 

Както Марица.бг вече писа, мястото бе засипано преди две седмици с пръст с явното намерение на него да се направи паркинг. След дъждовете теренът потъна в кал. Плановете на живеещите бяха всичко да се покрие с чакъл.

Според съседи пръстта е докарана по инициатива на домоуправителката на единия вход Васка Ранчева. Тя обясни решението си с това, че навремето зад блока е направен голям паркинг, но комшиите от другия вход го превзели. 

„Решихме от това парче да си го направим паркинг за входа. Другото си остава. Не съм шофьор, нямам кола и не съм длъжна да правя това, но го правя”, каза г-жа Ранчева. 

Тя обясни преди няколко дни, че по устройствения план сегашните градинки пред блока не се водят „зелени площи”, а паркинги. Сега това потвърди и архитекта на „Южен“ Димитър Бахчеванов. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Минувач

Минувач

25.04.2021 | 10:47

При сухо време дишаме пряхоляка. При мокро време се разнася кал по улиците, която като изсъхнне пак се вдига прах, който дишаме. Зимно време дишаме мръсен въздух от печките с твърдо гориво, а лятно време прахоляци от ей такива места. Според изследванията в България годишно от замърсен въздух умират около 16 000 души. Повече, отколкото от КОВИД. А иначе в Пловдив плащаме най-високите местни данъци в цялата страна. И къде ни отиват парите?

Отговори
6 0
Димитър

Димитър

24.04.2021 | 19:08

Какво ли друго можем да очакваме от назначените от ГЕРБ служители? И в случая някои неща се виждат през призмата на личните интереси. А въпросната Ранчева няма кола, но синът ѝ има и има гаражна клетка на паркинга от другата страна на блока. И защо вестник Марица показва снимка пред този вход. Нека снима и пред другите, за да се видят зелените площи + дърветата.

Отговори
6 2
Aree sfeeeeettttt..,,

Aree sfeeeeettttt..,,

24.04.2021 | 18:17

Daaaa..,

Отговори
1 4
Бай Колю

Бай Колю

24.04.2021 | 18:11

Значи според архитекта улицата не се намира на мястото по плана. Значи улицата не е улуца. Шизофрения. Може и архитектът да не е на местото си.

Отговори
11 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?