Следвайте ни

Обявяват поръчка за ремонт на Дондукова градина

viber icon

Един от най-старите паркове в Пловдив - Дондукова  градина, ще бъде коренно променен, след като се избере изпълнител на проекта за реконструкция и се осигури финансиране. Очаква се до края на септември район "Централен" да обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да реализира проекта. Възстановяването на парка струва 3,5 млн. лева без ДДС.

За обновяването на Дондуковата градина, известна още като Градска, се говори най-малко от 15 години. Първоначалният проект, изготвен безвъзмездно от група ландшафтни архитекти и инженери, беше преработен и напълно завършен преди три години под егидата на райкмета Георги Стаменов, а през 2018-а получи одобрение от всички институции, включително и от НИНКН, след което от Община Пловдив издадоха и строително разрешение. До старта на реконструкцията обаче така и не се стигна.

Проектът включва ремонт на алеите, цялостна подмяна на осветлението, изграждане на отводнителна и поливна системи, озеленяване, монтаж на детски съоръжения.  Шадраваните на главната алея се премахват и на тяхно място ще бъдат засадени цветя и декоративни храсти. Голям фонтан е предвиден в центъра на площадчето.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?