Следвайте ни

Обявяват нова поръчка за почистването на Марица

viber icon

Зам.-кметът „Финанси и стопански дейности” Величко Родопски прекрати днес обществената поръчка за почистване на коритото на река Марица. Та бе с предмет: „Инженеринг - проектиране, авторски надзор и изпълнение на неотложни дейности по почистване на коритото на река „Марица“ в границите на Пловдив“, а  прогнозната й стойност бе 4 900 000 лева без  ДДС.

Мотивите за прекратяване на процедурата са свързани със становището на Агенцията по обществени поръчки (АОП) от дата 26.04.2021 г.

„След влизане в сила на решението за прекратяване, Община Пловдив ще обяви нова обществена поръчка, със същия предмет, като участие в нея ще може да заяви всяко заинтересовано лице“, коментира Величко Родопски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стефан

Стефан

12.05.2021 | 21:41

Ей, не искат и не искат да изпуснат кокала! Не знам дали драгите ми съграждани си дават сметка за това каква огромна сума са тези почти ПЕТ МИЛИОНА ЛЕВА!!! И то за почистване на корито, което поне на 50% е само трева (която остана единствена точно поради навременно и ЕВТИНО поддържане през годините) на участъците около Панаира и на мястото, където Тотев се опита да направи плаж...Много ми се иска да прочета каква е обосновката за този ОГРОМЕН разход - някаква суперспециализирана космическа технология ли ще се използва, хеликоптери ли, специалисти от Силиконовата долина ли ще наемаме ? Не съм си играл да смятам квадратурата на площта, която действително се нуждае от качествено почистване, но не бих се учудил, ако цената е сравнима със себестойността на селскостопанската земя в района на околните пловдивски села....

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?