Следвайте ни

Обявиха конкурс за независим член на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“

viber icon

Министерството на транспорта обяви конкурс за независим член на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД. При проведената процедура за избор на тази длъжност в края на миналата година, не бе избран нито един от тримата кандидати -  Красимир Иванов – с частен туристическа бизнес в София,  Цветанка Сотирова - бивш главен счетоводител на летището и Слави Кашеров – бивш член на борда на директорите на „Овергаз“ и на други свързани фирми със Сашо Дончев.

Припомняме, че в надпреварата за изпълнителен директор на аеропорта се класира Лъчезар Миленчев, а втори в борда на директорите е Пламен Спасов. Бившият шеф на летището Спас Шуманов в момента временно е независим член, до провеждането на конкурса. Очаква се той да е един сред кандидатите.

Право за участие в конкурса имат завършилите  право, финанси, икономика, счетоводство и контрол, маркетинг, бизнес администрация, педагогика, филология, национална сигурност, или да имат техническа специалност, както и да са с най-малко пет години опит на ръководна длъжност. Конкурсът ще се проведе в две части: писмена и устна. До устната част ще се допускат кандидати, които са получили най-малко 20 точки.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

просперитет

просперитет

10.06.2021 | 13:57

Най-смотаното летище в България и Европа! По-добре да го закрият....

Отговори
1 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?