2374
Следвайте ни

Оборудват ул. „Лев Толстой“ с видеокамери и LED осветление СНИМКИ

viber icon

Ул. „Лев Толстой“ ще бъде оборудвана с видеокамери, след като приключи ремонтът, който се извършва в момента по проекта за пътната инфраструктура в кв. „Гладно поле“, финансиран по ОП „Региони в растеж“.

„По проект са предвидени 16 камери и ще ги монтираме заедно с новото улично LED осветление“, обясни строителният техник на обекта Петко Петков. Досега на булевардите и улиците, където е приключила реконструкцията, не е въвеждано видеонаблюдение.

Ударна офанзива кипи на ул. „Лев Толстой“ в участъка между „Богомил“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“. Най-малко дузина машини са струпани в отсечката, 20 работници довършват пътната основа и редят бордюри. На част от пътя е положен първият пласт асфалт, с нови плочки са обновени тротоарите, монтирани са електрически стълбове. Работи се около хотел „Империал“, към който е осигурен достъп.

„Хората недоволстват, че улицата е затворена, но няма как да ремонтираме пътя, ако не се спре движението. Започнахме в края на септември и планираме да отворим улицата към края на януари“, каза Петков.

В проекта за ремонта не е включена смяна на водопровод и канализация. Паветата са премахнати и  вместо тях ще има три пласта асфалт.  Пред строителите е поставена задача да прекарат кабелна мрежа, а като дойде пролетта, да засадят 130 дървета.

На ул. „Радко Димитриев“, където също се прави ремонт със средствата на ЕС, EVN Топлофикация извършва рехабилитацията на парното. „До края на януари ще приключим с тръбите. А за да не се спира топлоподаването, монтирахме временни допълнителни тръби“, обяснява Маргарита Гатева от дружеството. В траншеята работят строителите от фирма „Изопещ“, наета за подизпълнител. Облечени са в бели предпазни скафандри и с маски по подобие на екипите на медиците от COVID отделенията. „Хората ни питат какво се е случило“, споделя със смях отговорничката на бригадата и допълва, че при почистването на тръбите се отделят вредни емисии, затова се предпазват.

След „Топлофикация“ ще подменят водопроводът и осветлението, после - настилката.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

jjj

jjj

06.01.2022 | 21:27

Всички в Пловдив знаем, че това се прави за крадливият кмет - мамин Ваньо и за неговият, пардон - на майка му за хотела!!

Отговори
3 1
Норина

Норина

06.01.2022 | 20:55

Лед осветление, смешници. Вие вземете поддържайте нормалното улично осветление. Поне в моя квартал Кичука всичко е мнооого зле, улици с дупки по една педя/ успоредната на Македония, до Била/ , няма осветление. Абе с една дема като през 18 век.ужас

Отговори
1 1
улица

улица

06.01.2022 | 19:05

Улицата пред на Тотоко хотелчето. Проектчето за този участъх направено от не без известниа друг маймун Йордан Калев. По тази програма има още 4-5 улици за ремонт ... нооо тази е първа, на дупетатина ... Хвала ...

Отговори
5 1
Дали след ремонта на Богомил ще се поставят камери

Дали след ремонта на Богомил ще се поставят камери

06.01.2022 | 19:47

По Богомил посока Тракия пак ще трябват камери, защото оправяме инфрастуктората на новите кооперации с поглед към Лаута.

Отговори
2 1
4000

4000

06.01.2022 | 18:25

Когато Империалиста пусна хотела направи ремонт на точно този участък, улицата беше затворена за месеци и се подновяваше всичко, нови лампи, пренареждане на ново паветата. След 10 години хоп-пак ремонт на тази улица. Защо така бе кмете? Няма ли други улици за ремонт, ами пак на клептомана улицата, заради хотела ли му помнеяте отново всичко, че от горе на това и 16 камери на този участък? Стига сте крали бе мам-ка му!

Отговори
10 1
До 4000

До 4000

06.01.2022 | 20:59

Има видьов ден, нищо на никой не се е разминало в тоя живот А за тоя чакаме ар.ес,т, в па,нди.заа!!

Отговори
1 1
лимбо

лимбо

06.01.2022 | 16:49

Участък с един обитател

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?