46

Обновяват училищни дворове в Пловдив за половин милион лева

Калоян и Иван, които догодина тръгват в първи клас, прерязаха лентата на обновената спортна площадка в ОУ „Петър Берон”, а отец Петър отслужи водосвет с пожелание учениците да са здрави.

Игрището е ремонтирано по общинска програма общо за 47 000 лева, от които 36 150 лева са предоставени от градския бюджет, а останалите пари са от бюджета на училището. 

„Сменена е настилката, поставена е нова мрежа, всички конструкции са укрепени, вратите и стълбовете са боядисани. От страни е направена писта за бягане ”, разказа директорът на ОУ „Петър Берон” Стефан Кичуков. 

Община Пловдив вече трета година инвестира средства във възстановяването на дворните пространства в училищата.  „До този момент са финансирани 38 проекта, като всяка година отделяме от бюджета по половин милион лева. Училищата могат да участват на конкурентен принцип за финансиране до 40 000 лева. Одобрените проекти получават до 80 % от общината. Програмата се развива изключително успешно ”, коментира зам.-кметът по образование Стефан Стоянов. 

Обсъжда се да се даде възможност по същата програма училищата да кандидатстват за финансова помощ за изграждане на достъпна среда за хора със специфични потребности.

Подобна програма – за благоустрояване на дворове – се изпълнява и за детските градини, като за тази цел от бюджета на община Пловдив са заделят вече осма година 300 000 лева. 

Снимки от Наташа Манева

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?