Следвайте ни

Две нови групи в ясла "Веселушка" напролет

Кметът на "Източен" Иван Стоянов провери на място как върви строежът на новото крило

viber icon

Пред завършване е новото крило на детска ясла „Веселушка“ в квартал „Каменица 2“ в "Източен". "В момента приключва работата в санитарните помещения и последните детайли по осветлението. Предстои да се заравни дворът и да се засее райграс", съобщи кметът на района Иван Стоянов, след като провери докъде е стигнал строежът.  

Инвестицията в разширението на детската ясла с две нови групи за 32 деца е в размер на 470 000 лева. Осигурени са и необходимите 38 000 лева за обзавеждане. С досегашните 4 групи ще бъдат осигурени общо около 100 места, което според директорката на яслата Лиляна Паскова ще удовлетвори нуждите на квартала. Очаква се новото крило да бъде отворено до пролетта на 2020 г.

„Тогава ще благоустроим двора, ще поставим подходящи съоръжения за игра на деца до 3-годишна възраст и противоударни настилки“, увери Иван Стоянов. Той допълни, че ще подготви доклад до кмета на Пловдив Здравко Димитров за необходимите средства, така че да бъдат заложени в общинския бюджет за следващата година.

„Обновяването на външната площадка е наложително, тъй като яслата е открита през 1964 г. и оттогава не само че не са поставяни нови люлки и катерушки, а напротив -повечето от старите са премахнати, защото бяха опасни“, обясни  директорката.

Лиляна Паскова сподели с кмета на „Източен“ тревогата си от няколко опасни дървета в двора. Тя поиска от Стоянов помощ и за смяна на 55-годишна входна метална врата, която е много стара и износена. Иван Стоянов веднага предприе мерки по повдигнатите въпроси, за което ще помогнат общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“, съобщиха от районната администрация.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?