Следвайте ни

Обновените тенис кортове готови в началото на юли СНИМКИ

viber icon

На финалната права е реновирането на кортовете на Младежкия хълм, на които тренират младежи и деца от тенис клуб „Пловдив“. Припомняме, че инвестицията за подновяване на спортното съоръжение е на бизнесмените Атанас Рогачев, Антон Челибашки, Иво Ганчев, Христо Христов, Георги Златанов и Милен Христев. Благодарение на тях много скоро под тепето ще отвори врати един от най-атрактивните тенис центрове в Пловдив.

Строителните дейности на шестте корта са във финален стадий. Вече е сложен подложният слой, който служи като демпфер. Става въпрос за 10-сантиметрова сгурия, която намалява риска от травми на играчите. Под нея има 70 см дренаж, за да се оттича водата при валежи. На няколко от кортовете вече се поставя и червеното покритие от 3 см клей по немски стандарт. След настилката предстои да се очертаят полетата и да се опъне мрежата.

Трибуните ще са на метър и половина зад оградите, а пътят ще е облицован с 70 хиляди павета, предоставени от Община Пловдив. Осветлението е на световно ниво и ще позволява да се играе и вечерно време. Пътеките ще са озеленени, запазена е и чешмата. Очаква се кортовете да са готови до 20-ина дни.

„Изпуснахме доста срокове с изпълнението заради времето. Ако сега завали, трябва да изчакаме 3-4 дена да изсъхне, защото още не сме изравнили напълно терена, а мокрите части почват да се повдигат. Остават малко довършителни дейности, така че се надяваме в началото на следващия месец да сме готови“, коментират от фирмата изпълнител.

Напълно обновени ще бъдат и съблекалните. Външната фасада е запазена, а вътре са подменени санитарните части, сменени са плочки и интериор. Външната постройка също предстои да бъде ремонтирана. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Sonja

Sonja

23.06.2020 | 06:45

Браво! Дано времето е благоприятно, за да се получат нещата по бързо!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?