Обновен двор за “Малкият принц” срещу 30 000 лв.

До 1 юли специална комисия обследваше цялата територия в район “Централен “ и по- конкретно учебните, детски заведения - частни, държавни и общински. Беше извършено  обследване на съществуващите спортни и детски съоръжения. “Там, където имаме и най- малките съмнения от конструктивно естество за това, че е застрашена безопастността на  децата, веднага ще пристъпим към премахването им”, каза кметицата Р. Петрова.  Същевременно от кметството са изготвили план. Не можем да подменим всички детски  съоръжения, но постепенно ще ги обновяваме във времето, каза още Петрова.

С 30 000 лв. от общинския бюджет дворът на ЦДГ “Малкия принц” има шанс да се превърне в истински детски оазис. Вече има готов проект, твърди кметицата на “Централен” Райна Петрова. Той е на ландш. арх. Григор Перчиклийски от “Дизайн груп студио” и е изготвен по инициатива на директорката на детското заведение г-жа Милушева. Разработката планира благоустрояване на дворните площи, нови детски съоръжения за всяка група, кътове за отдих и игра. Дворът ще придобие коренно различен облик, казва кметицата н района.
“През първия ми мандат от “Малкия принц” ми представиха един проект, който включваше открит басейн и много други екстри в двора. Но реализацията му беше значително по-скъпа. Актуалният вариант е по-приемлив. Имаме готов проект и амбицията той да се случи, което отговаря и на политиката ми през този мандат - да наблегнем на вертикалната планировка в детските градини и ясли, да променяме тротоарната и пътна настилка”, каза още г-жа Петрова.
ЦДГ “Малкият принц” е най-голямата целодневна детска градина в центъра на Пловдив. Тя е открита още през 1986 г., но има запомнящо се архитектурно решение, като интериор и екстериор. Днес разполага с четири отделни блока, свързани с топли коридори, самостоятелен плувен басейн и физкултурен салон.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?