49
Следвайте ни

Обменяме опит с Испания за екологичния транспорт

viber icon

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов прие поканата да участва на 25 ноември в уебинар за градската мобилност и интелигентните градове. Събитието е организирано от Търговско-икономическата служба на Посолството на Кралство Испания. Поканата бе отправена от ръководителя на Търговския офис на посолството Роберто Руис, който днес посети Община Пловдив. В срещата участва и зам.-кметът по екология Анести Тимчев.

Целта на форума е да бъдат свързани някои от най-иновативните градове в Испания и България за сътрудничество и обмяна на опит в областта на транспорта и екологията.

Роберто Руис прояви интерес към проекта на Община Пловдив за създаването на общинско транспортно дружество за екологичен транспорт. Идеята е проектът да бъде представен по време на уебинара за градска мобилност.

Проблемите със заводите за преработване на отпадъци в Цалапица и Шишманци, както и с разделното събиране на отпадъците от пловдивчани, бяха повдигнати от Анести Тимчев. Той запозна госта и с възможностите на развитие на депата за преработване на битовите отпадъци, като се спря и на проектите, върху които Община Пловдив работи в тази насока.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Han Solo

Han Solo

07.10.2021 | 23:16

Вместо да сте в затвора , вие преговаряте , за какво , бе , idiöts?

Отговори
3 1
Магнитски!

Магнитски!

07.10.2021 | 22:25

Да и ние ще участваме в нае би общинара ,който ще умува как да унищожи транспорта на Пловдив!Веднъж се вързахте с испанците и изчезнаха 20мил.лв ,сега като направите пак новата Испанска далавера !Не ми се мисли какви пари отново ще изчезнат та и американската прокуратура няма да ги намери!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?