49

Обличат с кимона зрителите на "Мадам Бътерфлай"

Впечатляващ спектакъл  „Мадам Бътерфлай и традициите на Япония“ ще бъде представен на зрителите тази вечер от 19 часа в Градския дом на културата „Борис Христов“ на ул. „Гладстон“ 15 в Пловдив. 

Това е концерт-разговор за голямата мечта на едно японско момиче и за световноизвестната опера на Пучини. Спектакълът е подготвен от Пловдивската опера и в него участват солистите Евгения Ралчева, Марк Фаулър, Елена Чавдарова-Иса, Свилен Николов, Михаил Пулиев, Светлана Иванова.

Организаторите напомнят, че зрителите, които първи са закупили билети, имат възможност по тяхно желание  да бъдат облечени с автентични  японски кимона - оригиналните костюми от спектакъла.

„Мадам Бътерфлай“,  известна и като „Чо-Чо-сан“, е трагическа опера на италианския композитор Джакомо Пучини  с великолепна оркестрация, включително с автентични японски музикални инструменти.

Действието започва да се развива в японска къща край Нагасаки. Американски лейтенант от морския флот възнамерява да живее тук с младата гейша Чо-Чо-сан, наричана още Бътерфлай. Момичето разказва,  че нейният баща е бил знатен самурай, но бедността я е заставила да стане гейша. В името на любовта и брака с американеца тя е готова да се отрече от своята религия. След брачната церемония чичото на Бътерфлай я проклина. Лейтенант Пинкертон заминава в родината си и се жени за американка. След три години заедно с нея идва в Япония и иска да вземе сина си от Бътерфлай, която го е чакала с нетърпение и радост. От мъка тя се самоубива. 

Зрителите са в очакване да видят интерпретацията на класиката на Опера Бутик.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?