Следвайте ни

Облепиха още 24 трошки в "Северен" СНИМКИ

viber icon

Още 24 излезли от употреба автомобили бяха облепени в район "Северен". Това стана в поредната акция, реализирана от администрацията, съобщи изпълняващият функциите на кмет Лариса Кътова. Сформираната комисия в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив сложи стикери на старите коли, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени държавна или общинска собственост.

В комисията участват представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на трошките, които не отговарят на наредбата.

Общият брой облепени стари автомобили от началото на 2019 година до момента в район „Северен” възлиза на 94 броя.

След три месеца, ако облепените със стикери овехтели леки коли не са преместени в частен имот или не са преведени в техническа изправност биват репатрирани принудително. „В края на септември месец районната администрация ще стартира акции по принудително репатриране на излезли от употреба МПС-та, с които ще бъдат освободени и голям брой места за паркиране на автомобили” – сподели г-жа Кътова.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за излезли от употреба моторни превозни средства е 032/901 165 – отдел „Екология” в район „Северен”.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?