Следвайте ни

Областният управител: Расте опасността от пожари, бъдете бдителни!

viber icon

Областният управител Ангел Стоев изпрати обръщение до жителите на Област Пловдив във връзка с опасността от възникване на пожари през летния сезон. Ето какво написа той:

"Уважаеми дами и господа, 

Във връзка с настъпилия пожароопасен сезон, в разгара на летните горещини и липса на валежи, расте опасността от възникването на пожари, които биха могли да предизвикат големи щети. Напомням Ви да бъдете изключително бдителни и отговорни в действията си, когато боравите с огън на открито или дори, когато изхвърляте цигара.

Въпреки забраната за палене на огън в сухи треви, отпадъци и стърнища и многобройните предупреждения от органите на Пожарна безопасност и защита на населението, продължават случаите на безконтролно палене, а някои и с умисъл. 

Апелирам за отговорност и социална ангажираност от страна на всички граждани, които с действията си биха могли да предотвратят материални загуби и да спасят животи.

При забелязване на пожар или запалване на сухи треви, стърнища или други горими отпадъци, незабавно съобщете на телефон 112, за бъдат предприети необходимите действия за потушаване на огъня. 

Бъдете бдителни и не подценявайте ситуацията, защото само за минути огънят може да стане животозастрашаващ!  Нека обединим усилия в предотвратяването на пожари!"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?