Следвайте ни

Областният управител на Пловдив: Всички сигнали за опорочаване на вота да бъдат докладвани в полицията и прокуратурата

viber icon

Мерки за обезпечаване на честни избори набелязаха в съвместна работна среща ръководствата на Областна администрация и ОД на МВР – Пловдив, в която взеха участие и началниците на РПУ.

„Всички сигнали за нередности, свързани с опорочаване на вота, веднага да бъдат докладвани в ръководството на ОД на МВР - Пловдив и прокуратурата“ – категоричен бе областният управител Ангел Стоев. 

Заместник директорът на ОД на МВР комисар Петър Тодоров очерта важни проблеми в организацията, които са наблюдавали по време на предишните избори и са затруднили работата на секционните избирателни комисии и органите на реда. Според него е необходимо да се изготви гъвкав график при получаването и доставката на изборните книжа и машините за гласуване. Другият важен момент, на който трябва да се обърне сериозно внимание, е транспортът - да се ангажират достатъчно автомобили и да се организира последователност на превоза към районните избирателни комисии с готовите протоколи в края на изборния ден.

На срещата стана ясно, че ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки според указанията на РЗИ. Ще се търси съдействие от БЧК за осигуряване на медицинска помощ, при необходимост - в палатите, където ще се обработват протоколите.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?