3906

Областният управител на дискусия за рудодобива в КЦМ

 

Работна среща-дискусия се състоя днес в ХОЛДИНГ КЦМ 2000, в която взеха участие областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев, кметовете на общините Мадан, Лъки и Куклен - Фахри Молайсенов, Валентин Симеонов и Мария Белчева, зам.- кметът на община Асеновград Петър Петров и представители на висшето ръководство на ХОЛДИНГ КЦМ 2000: Румен Цонев, главен изпълнителен директор и председател на съвет на директорите на Холдинга, Иван Добрев, изпълнителен директор на КЦМ АД, Розин Ангелов, главен директор „Правно и корпоративно управление“ , Стоян Пехливанов, главен директор „Оперативно управление“ , Сергей Атанасов, изпълнителен директор на Горубсо Мадан и Олег Кутинчев, изпълнителен директор на „Лъки Инвест“.

По време на срещата бяха обсъдени състоянието и развитието на рудодобива и металургията в областите Пловдив и Смолян и предизвикателствата пред пазара на труда. Бе отчетен ефектът от дейността на ХОЛДИНГ КЦМ 2000 за икономиката на региона и страната, през веригата на стойността в доставките на стоки и услуги.

Работната среща бе инициирана от областен управител Зюмбилев, който сподели: „ХОЛДИНГ КЦМ 2000 е структуроопределящо предприятие. Много голям работодател, който има и съпътстващи бизнеси и обороти, които са огромни като обем. Вие помагате много на областта – на конкретни общини и като цяло. КЦМ е моторът, който вдига брутния вътрешен продукт на България. Вдига и нашето салдо по износа. Държавата, в мое лице, е заинтересована вие да се развивате и да бъдете конкурентноспособни на световния пазар. Защото вие се конкурирате не на българска почва, вашите конкуренти са на световната карта.“

В края на срещата представителите на местната власт имаха възможност да посетят Новия оловен завод, Контролна зала на ПСК и да разгледат произведената продукция цинк, готова за експедиране.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Отново глупости на лалето!

Отново глупости на лалето!

01.12.2023 | 02:27

Ако не е вносът на руда от Турция, комбинатът отдавна да е хлопнал кепенците!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?