49
Следвайте ни

Областният управител Ангел Стоев: На МВР лежи отговорността за честни избори

viber icon

Областният управител Ангел Стоев проведе среща с ръководството на пловдивската полиция и началниците на районните полицейски управления в града и региона. Поводът са предстоящите избори 2 в 1. 

„Работата на всички институции и ведомства, свързани с произвеждането на предстоящите избори ще бъде по-обемна и по-тежка, поради естеството на вота – президентски и парламентарни избори в един ден и евентуален балотаж. Пандемичната ситуация с коронавируса допълнително усложнява ситуацията", каза в началото на срещата Стоев. 

Той акцентира на две основни задачи, стоящи пред служителите на МВР. Първата е свързана с охраната на изборните секции, транспортирането на машините, изборните книжа и други помощни материали. Втората се отнася за борбата с купуването на гласове. „Всички сигнали за нередности, свързани с това изключително уродливо явление, веднага да бъдат докладвани в ръководството на ОД на МВР - Пловдив и прокуратурата“ – категоричен е областният управител Ангел Стоев. Той изрази своята убеденост, че МВР е институцията, която трябва да осигури реда и сигурността, за да бъдат произведени честни и демократични избори.

На срещата бяха обсъдени още допълни мерки за обезпечаване спокойствието на гражданите в изборния ден, като например предложение за усилване графика за работа на EVN през ноември и за подсилване на аварийните групи, които да се задействат при евентуални проблеми с електричеството, както и предложение за оптимизирането на броя и местата на изборните секции.

На срещата присъстваха още заместник областните управители Иванка Петкова и Даниела Николова, както и главният секретар на Областната администрация Георги Янев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?