44

Областната управа с отличие за принос в интеграцията на хора с увреждания

Областна администрация - Пловдив получи отличие за своя принос за интеграцията на хората със специфични възможности по време на тържествата по случай 25-годишнината от създаването на Националната асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ). В организацията членуват 500 души от цялата страна  с двойно сензорно увреждане (слухов и зрителен дефицит).

Годишнината бе отбелязана в пловдивския хотел „Интелкооп“ с тържествено откриване на изложба на членове на асоциацията и с концерт на фолклорен състав "Седянка", чиито членове също са с различна степен на дефицити. Председателят на НАСГБ Величка Драганова представи дейностите на асоциацията, чрез които подпомага приобщаването на своите членове към обществения живот, а ръководителят на отдел „Координация и европейска интеграция“  Маргарита Вранкова поздрави Асоциацията от името на областния управител Ангел Стоев. „Бих искал да изразя своето дълбоко уважение към Вас и ръководството на асоциацията  за усилията, които полагате през годините, за да промените обществените нагласи, като покажете, че хората със слухови  и зрителни проблеми са равнопоставени и значими за обществото с техния труд, умения и талант“, пише в  поздравителния си адрес областният управител.

НАСГБ е национално представително сдружение с нестопанска цел със седалище в Пловдив. Член е на Националния съвет за хората с увреждания, консултативен орган към Министерски съвет на Република България. Асоциацията е създадена на 15 август 1997 година и е приемник на организацията на сляпо-глухите хора, основана през 1983 година от покойния Димитър Парапанов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?