44

Обитатели и работещи се разбраха в "Западен"

Идеята паркомястото да се ползва през деня от работещите, а вечер да остава за обитателите може и да звучи екзотично, но практиката показва, че при добра воля и разбирателство от двете страни мисията е възможна. В "Западен" повече от година живеещи между двата прелеза на бул. "Шести септември" и "Пещерско шосе" са успели да се спогодят с работещи в съседство.

В карето има редица фирми с офиси, магазини на големите хранителни вериги, както една от сградите  на НАП, която се ползва освен от отдел "Ревизии", така и от Бюрото по труда. Ивайло Колев държи от няколко години паркомясто със скоба до блока си на бул. "Копривщица". Пред "Марица" той разказва, че на практика мястото му е нужно само за нощуване, тъй като работи извън рамките на града.

"Всеки делничен ден тръгвам за работа в 7:30 и се прибирам около 18 часа, а мястото ми през това време стои празно", разказва пловдивчанинът. Дълго време Колев чинно си вдига скобата, но в началото на миналата година познат му споделя, че служебният паркинг на Бюрото по труда не може да поеме автомобилите на всички служители и негов приятел, който работи там, обикаля по 10-15 минути, докато намери къде да паркира сутрин. Тогава Колев решава да се запознае със служителя, като двамата се разбират той да ползва спокойно мястото от 9 до 17:30 часа.

Въпреки това пловдивчанинът не е оптимист, че подобна мярка може да стане масова, но споделя, че още няколко подобни случая има в съседните междублокови паркинги. "Трябва да се познаваш с човека, за да си сигурен",  категоричен е Колев.

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 11 оценки
3.3/5 от 11 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Да ама не

Да ама не

15.04.2024 | 23:02

Не става, имам скоба и я държах два месеца свалена, да спират, в Смирненски. Когато една вечер в неделя ме домързя да си вкарам колата в гаража я намерих с разрязана гума, на МОЕТО паркомясто. Явно някой нахал където съм го оставил да паркира докато аз плащам си пазеше местото. Сега е заключена скобата от месеци, няма никога да я оставя свалена за Бай Ганьо.

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?