Следвайте ни

Обезопасяват Околовръстното с камери за скорост и шумна маркировка

viber icon

Изграждане на допълнителни аварийни площадки, монтиране на камери за скорост, поставяне на вертикална сигнализация и на шумна маркировка на възлови места, осветление, засилен контрол на място от „Пътна полиция". Това са част от мерките, с които ще бъде обезопасено Околовръстно шосе.

До средата на юли трябва да бъде изготвен от Областно пътно управление проектът за препроектиране на Околовръстното шосе /част от републикански път II-86/. До това решение стигнаха участниците в работното съвещание за обсъждане на мерки, които да бъдат предприети с цел повишаване на безопасността на новоремонтирания път. 

Срещата бе инициирана от областния управител Ангел Стоев в резултат от породеното обществено напрежение, предизвикано от случилите се тежки пътно-транспортни произшествия на околовръстното, както и от получени множество сигнали в Областна управа от различни институции. 

На поканата на областния управител се отзоваха от „Областно пътно управление“, „Пътна полиция“, Община Пловдив, Община „Родопи“, Институтът за пътна безопасност, „Европейски пътища“ АД. 

Областният управител настоя проектът за препроектиране да бъде съгласуван със заинтересованите страни, да е публичен и да бъде качен на сайта на АПИ. Координатор на съгласуването ще е Областна управа.

По общо мнение на всички участници в срещата, генералното решение на проблемите с Околовръстното шосе се състои в изграждането на многолентов път и обособяването на локални платна.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Малък ум

Малък ум

23.06.2021 | 19:45

Малоу.....ци трябва ни разширение...

Отговори
1 0
Партийни калинки

Партийни калинки

23.06.2021 | 14:42

Тези, от АПИ, за коя фирма работят? Защото явно не ги интересува обществения интерес!

Отговори
1 1
OldTen

OldTen

23.06.2021 | 14:16

Ако това е проблема, значи всичко е нормолно при строителството, остава да няма джигити. И защо бяха празните приказки домомента?

Отговори
4 1
ГАРО

ГАРО

23.06.2021 | 13:58

Докога ще чакаме околовръстното да бъде продължено до "Скобелева майка", бе клептомани ненагледни? Целият трафик от "Асеновградско шосе" до "Скобелева майка" минава през ЖК "Тракия" и създава невъобразим шум от тежките камиони и ужасяващо запрашаване.

Отговори
6 4
Харалан

Харалан

23.06.2021 | 13:50

защо се изхарчиха десетки милиони за 5 см асфалт и ламаринени мантинели предишния вид беше по безопасен. трябва разширение всичко друго е трошене на народна пара без файда

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?