Следвайте ни

Обезопасяват нисък балкон с надпис „Погледни”

Предупредителна табела и голям надпис на тротоара „Погледни” ще пази главите на минувачите по ул. „Охрид” в "Кючук Париж". Там, само за един ден, ниският балкон на блока с номер 4 порази две жертви. Мястото държи мрачен рекорд по брой пострадали.

„Така е откакто бутнаха къщата ни и построиха този блок”, разказа баба Ана, която живее в него от 80-те години на миналия век. Тя никога не се е удряла в стърчащата над тротоара тераса, защото е висока само метър и петдесет, а балконът е на 1,6 метра над плочките. Живеещите на ул. „Охрид” пресмятат, че пукнатите глави от абсурдния балкон са стотици. Зевзеците предлагат в поликлиниката да открият нова клинична пътека за пострадалите. 

„Не можем да облепим ръба на балкона с гумирани плоскости, защото това е частна собственост. Още като е построен, под опасния балкон е направен тротоар. Не е трябвало да го има по проект”, обясни кметът на района Борислав Инчев.


 

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?