Следвайте ни

Обезопасиха изкопа, погълнал кола в Кършияка СНИМКИ

viber icon

Обезопасен е вече изкопът на кръстовището на улиците „Полк. Дрангов“ и „Добротич“ в кв. „Кършияка“, където снощи пропадна кола, видя репортер на „Марица“. На мястото са сложени преградни пана, както и предупредителен знак за извършване на изкопни дейности. 

Както вече „Марица“ писа, автомобилът е пропаднал в един от изкопите по проект „Воден цикъл“. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев веднага изпрати инвеститорския контрол на обекта на място и разпореди да бъде извършена пълна проверка на организацията на движението в участъка. 

Тя се извърши от ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков и екипа по управлението с цел да се установи бил ли е обезопасен проектът и има ли пропуски на фирмата-изпълнител.

След подписване на акта за определяне на строителна площадка и линия, отговорността за обекта изцяло се прехвърля върху изпълнителя – в случая „Грома холд“ ЕООД.

По думите на зам.-кмета Пламен Райчев в случай, че бъде установено непълно обезопасяване, фирмата ще бъде санкционирана от възложителя.

За щастие няма пострадали хора при инцидента. Състоянието на шофьора на колата е добро, нанесени са само значителни материални щети.

19-годишният  е шофирал автомобила си, когато внезапно предницата на колата му пропада в пропастта. Не е видял да има дупка на пътя. Сега ще потърси отговорност на Община Пловдив за претърпените имуществени щети и за понесения стрес.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?