Следвайте ни

Здравко Димитров обеща: Паркът зад Санкт Петербург ще бъде окосен и обезпаразитен

viber icon

До няколко дни паркът зад хотел „Санкт Петербург“ ще бъде окосен – това обеща днес кметът на Пловдив Здравко Димитров при срещата си с Асен Костов, председател на инициативния комитет за защита на парка. Активистите му продължават борбата против застрояването на терена, чиито собственик е Байрам Солак. Името на Солак се свързва със строителния предприемач Таха Рахман. 

"Притеснен съм, че паркът не се поддържа и не е обезпаразитяван! При мен има много сигнали на граждани по този повод: наблизо има училище и детска градина. Майки също разхождат тук децата си, а в тревата има кърлежи. Кметът пое ангажимент до няколко дни този проблем да се реши",  потвърди пред „Марица“ Асен Костов. 

Според председателя на инициативния комитет Асен Костов, юристът на общината, който се явява по делото, прави всичко възможно, за да го загуби. Делото е заведено от собственика на имота Байрам Солак. Той обжалва отказа на Община Пловдив  за застрояване на част от неговия терен. Целият парк е 16 дка, а строителят се опитва да застрои част от него. 

Активистите на Асен Костов обаче искат повече гаранции - да се създаде работна група в общината за решаването на проблема.

„Обърнахме внимание отново за адекватна защита от страна на общинския юрист. Гражданското недоволство е силно и голямо. Разчитаме, че лично самия премиер даде гаранция, че паркът ще бъде запазен. При необходимост имаме готовност за мощен протест“, каза още Асен Костов.

„Делата продължават и ние следим всяко от тях. Следващото е на 29 юни от 11 часа. Според нас няма как площ, отредена за зелена в Общия устройствен план на града да бъде застроена. Очакваме в най-кратък срок да се актува и нанесе в Кадастъра и стария бункер, който е предоставен от МО на общината и е с площ 704 кв. метра“.

 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Милка

Милка

27.05.2020 | 20:47

Браво радвам се че парка ще бъде окосен .

Отговори
4 0
Минчо Празников

Минчо Празников

27.05.2020 | 19:57

Браво ! Това е успех за хората от квартала и Инициативния Комитет.

Отговори
4 0
Тънки внушения

Тънки внушения

27.05.2020 | 18:56

Не сме активисти на Асен Костов, а протестиращи граждани. Не ви прави чест, че правите тези внушения.

Отговори
1 6
Пепо

Пепо

27.05.2020 | 18:48

Не се предавате ! Поздравления

Отговори
5 0
Йорданка

Йорданка

27.05.2020 | 18:47

Поздравления момчета !

Отговори
4 0
Николай

Николай

27.05.2020 | 18:46

Браво !

Отговори
4 0
Стефан

Стефан

27.05.2020 | 18:45

Браво на Инициативния Комитет - железни съе !

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?