Следвайте ни

Няма пари за ремонта на ул. "Димчо Дебелянов"

Напукан асфалт, кръпки и нови дупки, от които се подава чакъл - така изглежда ул. "Димчо Дебелянов" в градския център. Въпреки милионите, инвестирани в асфалт, Община Пловдив няма пари за кварталните улици. "Димчо Дебелянов" е само една от тях, на която за двата последни кметски мандата така и не е дошъл редът за ремонт. 

 

Районните кметства разполагат с оскъдни средства тази година за уличните ремонти, въпреки че на последната сесия за "Централен" бяха отпуснати от градския бюджет 60 000 лева. Парите обаче не стигат за всички дупки в района. Освен това са предназначени за спешни ремонти през есента и зимата. 

 

"За ул. "Димчо Дебелянов" сме изготвили проект за реконструкция, в която е включена и подмяна на водопровод и канализация. От ВиК увериха, че ще поемат разходите, а с наши средства ще направим нова настилка. Но засега нямаме финансиране. Надявам се, че догодина ще изпълним проекта", коментира кметът на "Централен" Георги Стаменов. 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

да

22.08.2019 | 11:22
0 0

Искам да напомня, че улицата е в идеалния център на града. Срам ме хваща, като гледам чужденци да се снимат на разбитата улица. А ние продължаваме да плащаме данъци.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?